Frezarka CNC - aluminiowa - budowa - v. 1.0
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 32
Dopiero wczoraj wrócił sterownik z naprawy. Dziś robiłem przymiarkę do frezowania felg aluminiowych do modeli RC-TRIAL o rozmiarze 1,9 cala, na razie w drewnie. Jak wszystko będzie OK to będę frezował w alu. Dziś robiłem też próby frezowania w alu ale mi padły baterie od aparatu i zdążyłem nakręcić tylko krótki filmik więc jak nagram coś sensownego to umieszczę.
[ Dodano: 2008-03-25, 18:11 ]
I kolejny prototyp, tym razem połówka obudowy mostu napędowego do mojego modelu RC.

[ Dodano: 2008-03-25, 18:11 ]
I kolejny prototyp, tym razem połówka obudowy mostu napędowego do mojego modelu RC.

Testy wydajności są jak seks. Wszyscy chcą tego, każdy wie, jak to zrobić, ale nikt nie wie, jak porównać.
-
Bardzo proszę, frezowanie felg alu do modelu RC - Humvee (Hummer), rozmiar 1,9 cala.
Parametry frezowania F200, frez 6 mm, grubość warstwy skrawania 2 mm - dla tych co twierdzili, że nie da się na tej konstrukcji frezować metali kolorowych
Parametry frezowania F200, frez 6 mm, grubość warstwy skrawania 2 mm - dla tych co twierdzili, że nie da się na tej konstrukcji frezować metali kolorowych

- Załączniki
-
- PICT001734.JPG (27.15 KiB) Przejrzano 4620 razy
-
- PICT001434.JPG (59.63 KiB) Przejrzano 1610 razy
Testy wydajności są jak seks. Wszyscy chcą tego, każdy wie, jak to zrobić, ale nikt nie wie, jak porównać.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
DzienksJaszuk88 pisze:wygląda to super

Razem ze środkiem jakieś 8 godzin wraz z przerwami na zmianę freza i zadawanie kolejnych przejść z Macha i wychłodzenie materiału.
I parę zdjęć z wycinania karoserii Humvee z PCV

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
Po 20-tej nikt mi już nie zawraca głowy to mogę w spokoju coś porobić. Rysunki sam sobie robię w Q-cad a, że w niedziele nie da się nic robić to sobie rysuje spokojnie a na tygodniu sobie robię poprawki na bieżąco a że ten program jest baaaardzo przyjazny to idzie to bardzo szybko.Jaszuk88 pisze:Sam projektujesz model czy korzystasz z gotowych plików?
Jestem pod ważeniem. Skąd masz tyle czasuJa mogę tylko od czasu do czasu posiedzieć w swoim warsztaciku
Dzięki za te miłe słowanamemartin pisze:Powiem Ci, że jestem pod wrażeniembardzo ładnie te detale wychodzą.
Widać, że kochasz to co robisz. No i te 8 godzin .......warto - diabeł tkwi w szczegółach.
Jak będą gotowe jeszcze jakieś ciekawe detale (a pewnie będąto prosimy o fotki
. Jest na co popatrzeć .