Hej,
pracuję sobie na machu i dziś zainstalowałem go ponownie, wrzuciłem do niego plik konfiguracyjny oraz licencyjny odpalam macha i nic nie mogę zrobić cały czas świeci się Emergency mode Status External Estop Requested, wciskam to na sterowniku i nic się nie zmienia, włączam obroty ale nie mogę ruszyć wrzecionem, jest jakby zblokowane
wiecie o co kaman? może coś w porst pins ?
Emergency MOde
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: Emergency MOde
Kolego rozwiązałeś ten problem?
Mnie dopadło to samo. Maszyna stała nieużywana dłuższy czas i jak ostatnio odpaliłem to nie mogę wyłączyć Emergency mode, przycisk reset nie reaguje.
Mnie dopadło to samo. Maszyna stała nieużywana dłuższy czas i jak ostatnio odpaliłem to nie mogę wyłączyć Emergency mode, przycisk reset nie reaguje.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Emergency MOde
Hej. Tez mam ostatnio taki przypadek że nie mogłem, zdjąć migającego guziora Emergeny Mode. Pomogło dopiero odpalenie macha w wersji na tokarkę i tam zresetowanie czerwonego grzyba. Po zamknięciu tokarkowego i odpaleniu frezarkowej wersji już reaguje na wciśnięcie Emergency i można normalnie pracować. Problem jest taki że trzeba procedurę ponawiać po każdym wyłączeniu maszyny. Da się z tym żyć na szczęście