kamar pisze: ↑24 paź 2018, 19:44
tanie-cnc pisze: ↑23 paź 2018, 12:47
Frezarka pod obciążeniem i bez pracuje z dokładnością ok 0,01 milimetra.
Przekraczasz granice absurdu, nie rób z ludzi idiotów.
Niech Kolega nie opowiada takich farmazonów.
Co druga frezarka zbudowana na tym Forum osiąga takie parametry, nic nadzwyczajnego.
Około 10 lat temu na swojej frezarce z drewna robiłem jakieś testy i dokładność elementu po wyfrezowaniu mieściła się w przedziale 0,02 milimetra -
powtórzę, frezarka całkowicie wykonana z drewna.
Dalsza dyskusja w tej kwestii jest zbędna. W wolnej chwili nagram również taki filmik.
Podsumowując ostatnie wypowiedzi, jak wszystkie zresztą:
Każdy Klient otrzymuje pisemne 10 lat gwarancji na konstrukcję, 5 lat gwarancji na rozwiązania konstrukcyjne i 2 lata gwarancji na elektronikę.
Ja się pytam, dlaczego autor tematu i pozostali nie skorzystali ze swoich praw gwarancyjnych, jak również nie postanowili mnie poinformować, że frezarka nie działała poprawnie, zgodnie z jej założeniami konstrukcyjnymi i parametrami?
Odpowiedź jest bardzo prosta. Ponieważ każda z moich konstrukcji spełnia swoje założenia konstrukcyjne i pracuje poprawnie z parametrami, które są określone w instrukcji i w opisach.
W takim razie, czytający to ludzie zadają sobie teraz pytanie: o co chodzi w tej dyskusji?
Jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o
KASĘ!
I to grubą KASĘ
Pozwólcie Koledzy, że wrócę do pracy, zamówienia czekają. Niestety, nie dysponuję czasem, aby móc śledzić ten wątek na bieżąco, dlatego jeśli Ktoś chciałby mnie poinformować, "że go oszukałem", to niech do mnie zadzwoni, napisze maila, przyjedzie osobiście, a nie tutaj wypisuje bzdury - Jestem dostępny non-stop od prawie 15 lat, nigdzie nie uciekam, nie zmieniam strony www, itp. itd.
Pozdrawiam.
p.s.
postaram się odwiedzić ten wątek za czas jakiś.