Rysy i fałdy na obrabianym materiale
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
Re: Rysy i fałdy na obrabianym materiale
Dziś dotarły do mnie płytki do aluminium. Jest lepiej, lustro to nie jest, ale do przyjęcia. Jeden warunek muszę stosować posuw ręczny, na auto posuwie wychodzą takie mikro fałdki.
Sprawdziłem luzy wg filmu Pirata. Jest całkiem dobrze
sam jestem zdziwiony.
Tak z ciekawosci - przy jakim rpm u kolegów najlepiej wychodzi przetaczanie alu?
Sprawdziłem luzy wg filmu Pirata. Jest całkiem dobrze

Tak z ciekawosci - przy jakim rpm u kolegów najlepiej wychodzi przetaczanie alu?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
Też mnie zastanawia dlaczego tak się dzieje.
Posuw jest najmniejszy z możliwych, ale wedlug rysunku na tokarce, pierwsza zębatka powinna mieć 84 zęby, a ma 80. 84-ki nie ma w zestawie.
Posuw jest najmniejszy z możliwych, ale wedlug rysunku na tokarce, pierwsza zębatka powinna mieć 84 zęby, a ma 80. 84-ki nie ma w zestawie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
jeśli wszystko jest dobrze to tak powinna wyglądać normalnie powieszchnia przy małym i dużym posuwie automatycznym
(albo nawet lepiej)

jak klikniesz na foto to widać dobrze z prawej taki jakby mikro gwint ale regularny. Oczywiście tym mniejsze naroże płytki tym ostrzej to będzie widoczne (moja płytka ma naroże chyba 04)
(albo nawet lepiej)

jak klikniesz na foto to widać dobrze z prawej taki jakby mikro gwint ale regularny. Oczywiście tym mniejsze naroże płytki tym ostrzej to będzie widoczne (moja płytka ma naroże chyba 04)