Rozumiem że Ty to czy Ci klient każe spawać elektrodą, migiem czy tigiem. To i tak dostaje taką samą cenę

Przechodząc do konkretów bo wyraźnie masz problemy z rozumowaniem. To że ktoś zrobi na od***rdol, byle jakimi narzędzami i w byle jaki sposób. To nie znaczy że mam się przejmować jego ceną. A że klient wbrew temu co mu się wydaje to na ogół nie zna się na tym co zamawia. To warto zaznaczyć że to nie jest cena za szajs.
Przykład z branży metalowej miałem kilka miesięcy temu. Babka zamówiła bramę suwaną za jakieś grosze (500-1500zł niepamiętam). Jak zobaczyłem montaż tej bramy to mi ręce opadły. Przyleciał gość 160cm i Pany pomóżcie montować i lać beton. No ale betoniarki nie ma ani on, ani babka, ani sąsiad...
Brama od góry to zrobiona całkiem dobrze pomimo że niebyt profesjonalnie elektrodą, ale podstawa co idzie w beton to dramat. Pospawane jakiekolwiek śmieci wpadły w ręce, łącznie z prowadnicą łańcucha od piły spalinowej. Która de fakto urwała się się w trakcie transportu.
Jeśli Ty emsc tak robisz to nic dziwnego że śmieszy Cię stwierdzenie "technologię z wyższej półki". Robić na od***rdol oby taniej

Jakiego otwierania drzwi??? Totalnie nie rozumiem co masz na myśli.