WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
Ale falownik wystawi sygnał STOP jak przekroczysz ustawiony poziom prądu.
Robert
Robert
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 134
Jaki poziom prądu ? narzędzie A bierze przy poprawnie ustawionej obróbce 5 A... czyli 50 % możliwości wrzeciona i 40 % możliwości falownika ( bez przeciązenia) stępione narzędzie przy identycznych ustawieniach skrawania bierze 6-7 A czyli już wiesz ze jest coś nie halo, a do odstawienia napędu jest jeszcze daleko....
Narzędzi masz 40... chyba teraz nakreśliłem Ci o co mi chodzi... wykres słupkowy wzrokowo, bez przeliczania czegokolwiek pozwolił by organoleptycznie wiedzieć ze czas na ostrzenie/zmianę.
Metal jest trochę bardziej wymagający jak drewno...
Narzędzi masz 40... chyba teraz nakreśliłem Ci o co mi chodzi... wykres słupkowy wzrokowo, bez przeliczania czegokolwiek pozwolił by organoleptycznie wiedzieć ze czas na ostrzenie/zmianę.
Metal jest trochę bardziej wymagający jak drewno...
-
- Kontakt:
Zawsze powtarzam, że od przybytku głowa nie boli. Gustowny słupek nie zaszkodzi, a nawet może zdobić.
Ale funkcjonalności jakiejś wielkiej nie widzę. Parametry musiały by być identyczne, materiał, strategia obróbki.
Robert

Ale funkcjonalności jakiejś wielkiej nie widzę. Parametry musiały by być identyczne, materiał, strategia obróbki.
Robert
-
- Kontakt:
cosimo już ma to na swojej liście życzeń. 
Robert

Robert
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 134
Robert, możesz aby raz nie być sekretarką i dać się gościowi wypowiedzieć samemu ? Wydaje mi się jednak że to on to kodzi a nie Ty, bez urazy. To że Ty nie potrzebujesz jakiejś funkcji bo chyba nie do końca rozumiesz o co w tym chodzi...to jest Twoja sprawa.
Jeżeli autor nie chce czegoś wprowadzić ( za takich czy innych względów) , To niech On to napisze. Mi by słupek się bardzo przydał.. tym bardziej że duże centra takie coś mają i używa się tego. Takich funkcji jest mnóstwo..
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 59
Panowie i panie... nieśmiale i z należnym szacunkiem ponawiam prośbę o
W linku niżej dwa makra jedno do znajdowania rozmiaru i położenia materiału (jak na filmie), drugie do znajdowania
środka otworu. W archiwum jest opis jak to obsługiwać. Ewentualne zmiany parametrów dokonujemy w samych makrach w sekcji "const" gdzie są zadeklarowane wartości.
http://www.pikocnc.com/download/Makra_DOM_COH.zip