WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 134
Re: WYŁĄCZNIE pomysły na poprawę działania i funkcjnalność softu
Dziękuję.
Gotowca z portem takim jak ma pico na expansionie, plus wtyczka do taśmy i do tego ARK, nie płytkę uniwersalną przy której jeszcze będę musiał poświęcić czas..
Podesłane linki budzą estetyczną odrazę... aczkolwiek jest to pewne rozwiązanie.
Gotowca z portem takim jak ma pico na expansionie, plus wtyczka do taśmy i do tego ARK, nie płytkę uniwersalną przy której jeszcze będę musiał poświęcić czas..
Podesłane linki budzą estetyczną odrazę... aczkolwiek jest to pewne rozwiązanie.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
bartekn86 pisze:Podesłane linki budzą estetyczną odrazę
No to widać, że jest nisza na CNCfilskie kable z odtlenionej miedzi.

Z jednej strony IDC16 z drugiej śrubowe na szynę.
Robert
-
to że takich "adapterów" niema pokazuje różnice w cenie do sterowników profesjonalniejszych, do samego piko przydala by sie jakaś buda z plastiku, montaż na szynę ts.. przydał by się manual trochę mniej ubogi.. chętnie za to bym dopłacił..
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 22
No, CNC MasterRaceRobWan pisze: No to widać, że jest nisza na CNCfilskie kable z odtlenionej miedzi.
Robert

Ja zrobiłem sobie szafkę, ładnie przejrzyście z korytkami i innymi bajerami, starałem się a potem zamknąłem obudowę 2 lata temu i otworzyłem raz na zmianę bezpiecznika. Nawet się w środku nie zakurzyło bo filtry na wiatraczkach

Z drugiej strony, adapter za adapterem - duża ilość połączeń zawsze brzmi podejrzanie.
Co innego jak robisz stanowisko testowe na pokazy albo zajęcia. Dużo kontrolek i ładne PCB z niecodzienną soldermaską przyciągną uwagę.
A wszystko już jest, oczywiście w chinach.

Jest robota - jest pinonc 

-
jest, tylko czemu tego nie idzie kupić jako kit/set od konstruktora piko, gość by se zarobił, a nie trzeba szukać śledzić, czemu nie mozna powiększyć pcb i wpchać tego wiele osób pewnie chetnie by za to dopłaciło.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
bh91 pisze:A wszystko już jest, oczywiście w chinach.
U nas też.
http://produkty.mpltechma.pl/modul-zlacz-plc
Robert
-
Hej,
Czy jest jakaś możliwość by w camie, operacja planowania wymusić frezowanie tylko współbieżne/przeciwbieżne. Czy fazowanie zawsze jedzie zygzakiem czy jest opcja na wymuszenie ruchu od zewnątrz do środka materiału
Dziękuję
Czy jest jakaś możliwość by w camie, operacja planowania wymusić frezowanie tylko współbieżne/przeciwbieżne. Czy fazowanie zawsze jedzie zygzakiem czy jest opcja na wymuszenie ruchu od zewnątrz do środka materiału
Dziękuję
-
Znalazłem potrzebne opcje w "wybieranie", idzie planować materiał od zewnątrz do środka, z tym że zostaje promień frezu na narożnikach.. ratuję się ofsetem... jednak tak czy inaczej było by fajnie by w "planowanie" była możliwość ruchu od zewnątrz do środka materiału..
-
Witam, czy przy wierceniu cyklem g73 możecie ustawić głębokość początkową na minus ? chodzi o zwolnienie pierwszego wejścia w materiał ? u mnie niestety po wpisaniu wartości ujemnej z automatu pojawia się zero
Dziękuję
Dziękuję
-
w magazynie, przydało by się okno w którym dopisze się więcej rzeczy do frezu niż średnica... długość robocza, prędkość skrawania.. jakiś checkbox (praszek) ograniczający długość roboczą ze program nie weźmie więcej "niż" tak że w camie będzie to brane pod uwagę przy max zbieraniu materiału
co myślicie ?
co myślicie ?