A co do chłodzenia to powiedziałem, co wiedziałem, a Kolega Cinek zrobi z tym co zechce. Ja bym chociaż spróbował, nie ma nic do stracenia, oprócz kawałka materiału ze złomu.
spoko , widze ze sam wiesz lepiej ,niema problemu z mojej strony .Niech autor zrobi test i ci odpisze.Avalyah pisze: ↑02 maja 2018, 18:21No nie wiem, widziałem sporo jego filmów i mam zdecydowanie inne odczucia. Zwłaszcza, że to całe oprzyrządowanie sam sobie kupił i nic nie reklamuje, tylko pokazuje obróbkę, CAD, CAM. A jak do tego doszedł można sobie obejrzeć, bo filmy wrzuca już od dobrych kilku lat. Także tutaj jestem gotów się kłócići bronić jego honoru. No i umiejętności też, nie dorobiłby się tylu maszyn i takiego warsztatu, jakby nie wiedział, co robi. A projekty arduinowe i te układy to jest drobny procent jego filmów i tym zajmuje się rzeczywiście zupełnie z amatorskiej strony, co zresztą nie raz zaznacza.
A co do chłodzenia to powiedziałem, co wiedziałem, a Kolega Cinek zrobi z tym co zechce. Ja bym chociaż spróbował, nie ma nic do stracenia, oprócz kawałka materiału ze złomu.
Avalyah pisze:A co do chłodzenia to powiedziałem, co wiedziałem, a Kolega Cinek zrobi z tym co zechce. Ja bym chociaż spróbował, nie ma nic do stracenia, oprócz kawałka materiału ze złomu.
FTW pisze:Zaczniesz się rozglądać za osłonami
bartuss1 pisze:a drze sie to alu na tym filmiku ostatnim, nie da sie dać mniejszego S? np 1000, tylko ze podejrzewam ze przy tej prędkości wrzeciono będzie miało słaby moment.
CinekX0 pisze:KWARC
ogólnie zazdroszczę, że do mikronów szukasz i że takie wyniki na maszynie uzyskujesz! Ja mam do tego luźniejsze podejście, papier przyjmie wszystko a jak coś robisz to ma po prostu pasować i działać :p
Ale ja mówię poważnie, że podziwiam takie dokładność i super że o tym tutaj wspomniałeś!kwarc pisze: ↑06 maja 2018, 00:44CinekX0 pisze:KWARC
ogólnie zazdroszczę, że do mikronów szukasz i że takie wyniki na maszynie uzyskujesz! Ja mam do tego luźniejsze podejście, papier przyjmie wszystko a jak coś robisz to ma po prostu pasować i działać :p
Sorki za to że w twoim temacie pochwaliłem sie .Tak ? Przepraszam za to .Ale zrobiłem to dla motywacji twojej oraz innych czytających temat. To zasadnicza kwestia . Druga zasadnicza kwestia to że nie chodziło tu o to że papier albo elektroniczny papier zniesie wszystko .Mi w żadnej sekudzie nie chodzi aby tu byc tak zwanym kims z 1K polubien .Info ze Ja robie cos tam z taka tolerancja (kurde jak mogles tak to zinterpretowac ?) mialo ci pomuc w dażeniu do lepszych wyników a zostało zakwalifikowane do dziedziny "papier zniesie wszystko".Skąd wiesz że nie gawedzisz z typem co jednak robi realnie to oczym pisze?Co do nadmuchu ,jesli bedzie tylko nadmuch powietrzem daleko nie zajedziesz i juz drugi albo trzeci raz to pisze . W profesjonalnych rozwiązaniach ,tam gdzie widać ten przedmuch oprócz samego powietrza dawane jest dozowanie oleju do obrobki .Zatryb że tak jest.A samo usuwanie wiura cisnieniem jest oczywiscie jak najbardziej OK .
----------------
Mała odskocznia , ludzie czasto bładzą mając rozwiązania przed nosem ponieważ są tylko więżniami własnych umysłów .
Dodane 1 godzina 5 minuty 13 sekundy:
Zreszta co ja tu robie w temacie dla amatorów .....uczcie sie sami , spadam.