TOS SN50 - remont tokarki
amatorskie rachu-ciachu głównie na poziomie estetycznym
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 23
Re: TOS SN50 - remont tokarki
W tej maszynie silnik musi się kręcić w jedną stronę - przy obrotach w drugą nie działa pompa oleju.
Odwrócenie obrotów uzyskuje się mechanicznie.
Odwrócenie obrotów uzyskuje się mechanicznie.
rctank.pl
-
Nie traktuj tego co napiszę jako rady - przy wyborze kierowałem się wyłącznie możliwościami mojego kompresora oraz ceną.
Czyli innymi słowy - kupiłem na alledrogo taki młotek, który był jednocześnie tani oraz miał małe zapotrzebowanie na powietrze.
No a małe zapotrzebowanie na po wietrze to na logikę mała wydajność.... Mam taki:
No i nastaw się że operacja zdarcia farby ze szpachlą z takiej maszyny generuje masakryczny bałagan. Ja mimo oklejenia ścian oraz już stojącej frezarki folią i podłogi kartonem mam wrażenie że niewystarczająco się przygotowałem... Pył z czyszczenia tokarki oraz malowania wlazł wszędzie.
Czyli innymi słowy - kupiłem na alledrogo taki młotek, który był jednocześnie tani oraz miał małe zapotrzebowanie na powietrze.
No a małe zapotrzebowanie na po wietrze to na logikę mała wydajność.... Mam taki:
No i nastaw się że operacja zdarcia farby ze szpachlą z takiej maszyny generuje masakryczny bałagan. Ja mimo oklejenia ścian oraz już stojącej frezarki folią i podłogi kartonem mam wrażenie że niewystarczająco się przygotowałem... Pył z czyszczenia tokarki oraz malowania wlazł wszędzie.
rctank.pl
-
Zakończyłem zabawę z odczytami. Przedłużyłem kable, zainstalowałem panel oraz skróciłem i zamontowałem trzeci liniał.
Zobaczymy jak to zda egzamin w praktyce bo nie wiem czy odczyt na sankach narzędziowych ma sens oraz czy aktualne umieszczenie panelu jest ok.

Zobaczymy jak to zda egzamin w praktyce bo nie wiem czy odczyt na sankach narzędziowych ma sens oraz czy aktualne umieszczenie panelu jest ok.
rctank.pl
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
vanhasen pisze: czy aktualne umieszczenie panelu jest ok.
Panel jest teraz w strefie wyrzutu wiórów, moim zdaniem wybrałeś złe miejsce na montaż tego panela.