Ja35 pisze:Jeżeli suport nie wyjdzie obracany to i tak można by go zamocować mógł bym dokładniejsze elementy wytaczać.
Jest jeszcze jeden sposób na zrobienie żeby ta górna szufladka z imakiem się obracała , bez podnoszenia tego do góry . Kwestia czy da się to zrobić. Podobne rozwiązanie jest w mojej tokarce. Taki prosty rysunek na szybko .

Do rowka teowego przykręcasz taki element ,który wygląda trochę jak małe koło pasowe.
W dolnym elemencie szufladki robisz otwór pasowany żeby nałożyć to na to "koło pasowe"
Z boku muszą być dwie śruby blokujące z trzpieniami ściętymi po skosie. dociskając te śruby z trzpieniami blokujesz górną szufladkę w odpowiednim położeniu. Nie wiem czy jest to zrozumiałe.
W mojej tokarce jest tak samo z tym ,że to "koło pasowe" jest na stałe do górnej szufladki.
W miejscu gdzie masz rowek teowy , u mnie jest pasowany otwór i z boku śruby do blokowania.

Tylko tak jak pisałem ,czy da się to zrobić. Patrząc na ty zdjęcia co zamieściłem ,to ciężko było by tam zmieścić jakąś blachę pośrednią. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Dodane 26 minuty 28 sekundy:
Ja35 pisze:Troszke się obijam z tym skrobaniem
To lepiej się nie obijaj bo tego skrobania trochę masz
U mnie łoże tokarki miało tyle osobnych powierzchni .

Czyli 5. Oczywiście każda z nich musi grać z inną co do setki.
Trochę zabawy będziesz miał z górą . Zrobisz jedną górną , to druga górna musi pasować do tej zrobionej. Najlepiej było by je odbijać jednocześnie ,żeby nie było potem zwichrowania. Wiadomo będziesz sobie pomagał płytą traserską ,ale jest krótsza niż liniał. Jak to robiłem najpierw liniałem w ten sposób .

Jakby z każdego rogu przenosiłem koniec liniału na drugą prowadnicę. Można wtedy wyeliminować już na wstępie zwichrowanie , i równoległość płaszczyzn. Wiadomo od czasu do czasu sprawdzenie większą płytą , i czujnikiem zegarowym.
Jeżeli ktoś mówi ,że czegoś nie potrafi, to z reguły dlatego ,że mu się nie chce.