Szybkie mocowanie uchwytu ER

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12

Re: Szybkie mocowanie uchwytu ER

Post napisał: strikexp » 31 sty 2018, 23:13

To pewnie skorzystam jak masz taką możliwość w jakąś sobotę. W tygodniu roboczym to nie ma bardzo sensu się umawiać bo mogą do mnie co chwilę dzwonić i przeszkadzać :evil: Jakby coś to dam znać na PW wcześniej. Dobrze będzie zobaczyć kogoś kto przy tym zawodowo pracuje.

Co do ostrości płytek, to rozwaliłem sobie kiedyś palec o nią. Więc przynajmniej te malutkie 10mm nie są wcale takie tępe. Ale szczególnie ostre też być nie mogą, bo inaczej łatwo wyłamałaby się ich powłoka.
A jeśli chodzi o zagłębienie to używam takich płytek jak w tym linku tyle że o 100zł tańszych:
https://www.olx.pl/oferta/plytki-wieloo ... rgEH7.html
Widać parametry, chociaż nie za bardzo kumam co oznacza drugi i czwarty :mrgreen: Któryś z nich skumałem chyba ale już wyleciało mi z głowy...

rdarek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Re: Szybkie mocowanie uchwytu ER

Post napisał: rdarek » 01 lut 2018, 09:29

Duszczyk_K pisze:
31 sty 2018, 22:27
rdarek doskonale znam posty kolegi :) niejednokrotnie rozbawiły mnie gdy miałem gorszy dzień :) i denerwuje mnie jak udziela się pierwszy w tematach, gdzie ktoś potrzebuje pomocy... albo jak poleca rozwiązanie zupełnie inne niż szuka pytający... ale nieważne, po to jest forum aby sobie pomagać :)
Cieszy mnie to, że wiesz w czym rzecz :mrgreen: . Widzę że szykuje się pomoc w realu daj znać jakie wrażenia.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”