Za to założę się że gdzieś w internecie znajdzie się program do zamodelowania tego zjawiska. Może ten? https://www.partsim.com/simulator#
Z serii "durne pomysły"
pukury pisze:Tak wiem, do trzech faz się podłączę, będzie trochę więcej kabelków
strikexp pisze:gdzieś w internecie znajdzie się program do zamodelowania tego zjawiska
antybeton pisze:Do skutecznej regulacji chyba bez elektroniki się nie obejdzie.
pitsa pisze:Chciałbym eksperymentalnie zakręcić tym silnikiem z bardzo małą mocą i prędkością. Informacja o tych napięciach podpowiada, że poniżej 90V silnik będzie bardzo bardzo słabiutki.
Ale jak to ma moc?Zatrzymasz go rękąTo po co uzywac takiego silnika?Nie mozna dac duzo mniejszego i zasilanego z innego napiecia?-jak i tak zasilasz go przez transformatory.Przepraszam ale wydaje sie to pozbawione sensu...pitsa pisze: ↑01 gru 2017, 22:10No przecież widzisz, że się właśnie cofam, jak również, od samego początku piszę, że to "durny pomysł".
Przeczytaj też sam siebie: pierwszy-projekt-urzadzenia-cnc-zasilac ... ml#p623428 - czyż nie piszesz o tym samym co właśnie robię?![]()
Chcę regulować moc silnika na granicy możliwości jego pracy. Mam w tym swój cel. Jak widać mały silnik kręci się:
Na falownik i większy silnik przyjdzie jeszcze czas.
A moderator według mnie ma mieć nosa, wyczuwać problemy zanim się pojawią i umieć służyć innym.![]()