witam
Koło pasowe ma kuku ...
Puki co takie musisz mieć ale z czasem bym się rozglądał za nowym - co jakiś czas idzie znaleźć na olx i aledrogo za ( drakońsie pieniendze )
" Andzrzej 40 " ma dobry pomysł z naprawą pewnie wyjdzie najtaniej ..
Panewki panie to się nie da inaczej włożyć .. w sumie się da , ale trzeba być skończonym baranem by tego dokonać...
Jak chcesz tylko wyczyścić z smarków przeszłości to :
Zanurzyć ,zalać wręcz utopić w ropie , benzynie ekstrakcyjnej czy nawet nitro na noc potem szorować i wydmuchiwać sprężonym powietrzem .
Wnętrze wyszorował bym szczoteczką do zębów lub czymś podobnym - ( wymiary i twardość włosia odpowiednie ) najlepiej jej potem nie używać do paszczy , a po nitro może się złuszczyć farba choć nie powinna .
Wypłukać wydmuchać i cieszyć się jak nowym - po uprzednim nasmarowaniu i zalaniu olejem - panewkę smaruje się olejem .
Nie długo będę rozbierał swój więc mogę ci tutorial nagrać czy zdjęcia zrobić z rozbiórki , czeka mnie wymiana łożysk , mycie i czyszczenie farby ogólny demontaż do ostatniej śrubki ....
Albo mi się wydaje albo na fotce w wrzecionie masz wbity stożek - zdjęcie z zabierakiem uchwytu tokarskiego niech ktoś to zweryfikuje bo ja dziś mam troszkę ślepka naświetlone po pracy ....
Pozdrawiam
Jeśli broń zabija ludzi , to długopisy robią błędy ortograficzne ...