Jeśli mowa o plastiku .......
Dasz radę w nim wykonać wybranie tzw. fasolkę i zaślepić klinem wcześniej potraktowanym klejem jakimś?
https://zapodaj.net/c56b201e5d153.jpg.html
Mariusz.
Jeśli mowa o plastiku .......
Na 99% było to robione wykrawarką hydrauliczną. Pod dany detal robi się stempel. W celach przemysłowych stosuje się duże prasy. Jak detal zmieści się na małej prasie to można to z powodzeniem zrobić na małej prasie hydraulicznej warsztatowej albo - jeśli cienki detal/ plastik to na prasie mimośrodowej.
Taka różnica jak te Twoje posty a posty kogoś kto pracuje faktycznie a nie wymyśla tematy.strikexp pisze:
A jaka to różnica skoro i tak półprodukt tzn kółko z otworem wygląda identycznie ?![]()
To jest czepialstwo słowne które nic nie wnosi do tematu. Jest wiele skrótów które są doskonale zrozumiałe dla większości PRACUJĄCYCH ludzi: migomat, łuska, szufladka, koks, zębatka, drut (na ostrzu) - pierwsze lepsze które przychodzą mi do głowy.IMPULS3 pisze: ↑13 lis 2017, 19:09Taka różnica jak te Twoje posty a posty kogoś kto pracuje faktycznie a nie wymyśla tematy.strikexp pisze:
A jaka to różnica skoro i tak półprodukt tzn kółko z otworem wygląda identycznie ?![]()
![]()
https://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C4%99batka
To jest błąd i to dość poważny. Zębaka a koło zębate to dwie różne rzeczy. Jeśli ktoś mi zadaje pytanie czy mogę dorobić zębatkę to zawsze się muszę dopytać czy chodzi o koło czy listwę. A to że rozumiem o co chodzi dopiero po tym jak zobaczę rysunek czy detal niczego nie zmienia.MaciejDlugosz pisze: ↑13 lis 2017, 21:33
To jest czepialstwo słowne które nic nie wnosi do tematu. Jest wiele skrótów które są doskonale zrozumiałe dla większości PRACUJĄCYCH
Czy innym jest używanie przyjętych w środowisku nazw alternatywnych ( Junkers <=> gazowy przepływowy podgrzewacz wody, Elektrolux <=> odkurzacz itp), a czy innym używanie BŁĘDNYCH nazw przedmiotów. Nazywanie wkrętu gwoździem zawsze będzie błędem i tyle.MaciejDlugosz pisze: ↑13 lis 2017, 21:33Jest wiele skrótów które są doskonale zrozumiałe dla większości PRACUJĄCYCH ludzi: migomat, łuska, szufladka, koks, zębatka