Nowa odsłona forum
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: Nowa odsłona forum
Gdzie teraz znajduje się przycisk "oznacz jako przeczytane"? Kiedyś klikałem pokaż wszystkie od ostatniej wizyty i na dole pojawiał się przycisk oznacz jako przeczytane.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
Teraz jest nad wyświetlonymi tematami.
Choć lepiej jak by było na dole, przeglądasz wszystkie interesuję cię tematy a na koniec nie trzeba przewijać do góry
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 94
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
Zobaczcie : zmiany-na-forum-t85864-40.html
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Włażę na forum a to taka odmiana. Mogę sobie wyobrazić ile roboty za Wami i przed Wami (poprawki). Przeprowadzka forum na nowy silnik to odważna i czasem niezbędna decyzja, sami przez to przechodziliśmy na forum Rometa.
Dzięki za działające znaki specjalne. Na forum technicznym to wielkie ułatwienie.
Biorąc poprawkę na "krzywą uczenia", poczytam i pokorzstam trochę z forum żeby przywyknąć, docenić/dostrzec zmiany na lepsze i wyłapać ewentualne niedogodności.
Na razie mam jedno zastrzeżenie - ten nowoczesny, męczący oczy font. Dobry do stron tl;dr typu Pudelek, ale nie na forum, gdzie ludzie coś piszą, długo i z sensem. Szeryf niekoniecznie (choć było fajnie) ale ten jest szeroki i cienkimi liniami pisany, co utrudnia czytanie, szczególnie w połączeniu z technologiami wyświetlania "rozmazanych" czcionek (ClearType itd), których na wielu systemach nie można wyłączyć. Robi się ciemnoszary tekst zamiast czarnego.
I rzecz może nie tak ważna, ale jednak widoczna - rozwlekają się avatary. Ten piękny robocik RomanaJ4 wygląda teraz jakby dostał strzał z bulbulatora plazmotronicznego.
Dzięki za działające znaki specjalne. Na forum technicznym to wielkie ułatwienie.
Biorąc poprawkę na "krzywą uczenia", poczytam i pokorzstam trochę z forum żeby przywyknąć, docenić/dostrzec zmiany na lepsze i wyłapać ewentualne niedogodności.
Na razie mam jedno zastrzeżenie - ten nowoczesny, męczący oczy font. Dobry do stron tl;dr typu Pudelek, ale nie na forum, gdzie ludzie coś piszą, długo i z sensem. Szeryf niekoniecznie (choć było fajnie) ale ten jest szeroki i cienkimi liniami pisany, co utrudnia czytanie, szczególnie w połączeniu z technologiami wyświetlania "rozmazanych" czcionek (ClearType itd), których na wielu systemach nie można wyłączyć. Robi się ciemnoszary tekst zamiast czarnego.
I rzecz może nie tak ważna, ale jednak widoczna - rozwlekają się avatary. Ten piękny robocik RomanaJ4 wygląda teraz jakby dostał strzał z bulbulatora plazmotronicznego.
Usługi ślusarskie, spawanie (MAG, TIG) Katowice.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Zmiany mi się podobają. 1 rzecz mnie denerwuje, po wciśnięciu nieprzeczytane posty wyskakuje mi wątek od 1-szej strony. Na starej stronie ten przycisk działał lepiej, tzn np po wybraniu konkretnego postu ten otwierał się w miejscu w którym ktoś coś dopisał. Było to bardzo wygodne, szczególnie w dłuższych postach które mają kilka-kilkadziesiąt ekranów.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
zmiany-na-forum-t85864-40.html
Czcionka jak pisze c64club mogłaby być "Tahoma" - czytelna zawsze i wszędzie !
i jak zwykle odsyłacz do "tematu bliźniaczego" : Czcionka jak pisze c64club mogłaby być "Tahoma" - czytelna zawsze i wszędzie !
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Posty w temacie: 15
Przesuńcie proszę profil użytkownika na lewą stronę i zmieńcie czcionkę na bardziej czytelną i będzie git. Szkoda, że zniknęło "pomógł".