Wody ma dobrze , ja jak miałem po samą blachę to robiło mi się więcej zgorzeli za spodzie i chlapało;)kamar pisze:Mało wody !
Nasz "chiński stragan" 2100x1300
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 31
Witam,
trochę czasu minęło, trochę problemów się rozwiązało z sterowaniem i całym procesem palenia, ale są pewne kwestie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi albo nie umiem tego zrobić po prostu
1. Jak wywoływać funkcje probe (mierzenie wysokości palnika) jedną linijką. Mój program cam nie chce mi dopisywać całej formułki przed każdym wpaleniem.
2. Czasami się zdarza, że palnik nie zapali łuku i wtedy albo w LinuxCNC wyłączy się przycisk zasilania, albo jak mam włączone krańcówki (indukcyjne - nie nadają się do plazmy) wybije krańcówkę. Jak puścić program dalej? Puki co edytuje ręcznie gkod i puszczam dalej. Czy da się puścić program od konkretnej linijki?
PS. Maszyna niedługo przejdzie transformację. Przedłużamy ją o 2 m żeby palić blachy 3x2. Rozdzielamy stół od torów XYZ. Calość kotwiona do posadzki. Także jakby ktoś był zainteresowany ramą (rama, regulacyjne podpory ceowników i ceowniki) ..... to PW
pozdr Łukasz
trochę czasu minęło, trochę problemów się rozwiązało z sterowaniem i całym procesem palenia, ale są pewne kwestie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi albo nie umiem tego zrobić po prostu

1. Jak wywoływać funkcje probe (mierzenie wysokości palnika) jedną linijką. Mój program cam nie chce mi dopisywać całej formułki przed każdym wpaleniem.
2. Czasami się zdarza, że palnik nie zapali łuku i wtedy albo w LinuxCNC wyłączy się przycisk zasilania, albo jak mam włączone krańcówki (indukcyjne - nie nadają się do plazmy) wybije krańcówkę. Jak puścić program dalej? Puki co edytuje ręcznie gkod i puszczam dalej. Czy da się puścić program od konkretnej linijki?
PS. Maszyna niedługo przejdzie transformację. Przedłużamy ją o 2 m żeby palić blachy 3x2. Rozdzielamy stół od torów XYZ. Calość kotwiona do posadzki. Także jakby ktoś był zainteresowany ramą (rama, regulacyjne podpory ceowników i ceowniki) ..... to PW

pozdr Łukasz
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 31

Maszyna jest na sprzedaż.
Pole robocze 2100x1300 (z czego druga wartość jest stosunkowo łatwa do powiększenia)
Źródło sherman 130A z Palnikiem maszynowym P141 Trafimetu
Stół wodny, nowe ruszta.
Konstrukacja umożliwia spokojne frezowanie (po zainstalowaniu wrzeciona) w materiałach miękkich: drewno, mdf, sklejka, pianki itp.
Więcej na priv lub tel 784 765 881
pozd Ł.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Nasz "chiński stragan" 2100x1300
Posiadam.
Kolego - dlaczego uparcie łamiesz zasady ?
Ty będziesz pisał - a inni kasować.
Nie lepiej złożyć ofertę w stosownym dziale ?
pzd. pukury
Kolego - dlaczego uparcie łamiesz zasady ?
Ty będziesz pisał - a inni kasować.
Nie lepiej złożyć ofertę w stosownym dziale ?
pzd. pukury