Prośba o identyfikacje tokarki
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Prośba o identyfikacje tokarki
Witam,
Chciałem prosić o pomoc. Nie wiem jaki to model tokarki, może ktoś miał styczność i pomoże. Tabliczka z modelem nieczytelne. Szukam DTR ale nie wiem do czego.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Marcin
Chciałem prosić o pomoc. Nie wiem jaki to model tokarki, może ktoś miał styczność i pomoże. Tabliczka z modelem nieczytelne. Szukam DTR ale nie wiem do czego.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony 18 paź 2017, 12:35 przez dimdraw, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
To jest Meuser MOL, albo MOOL - zależy jakie ma bebechy. Kolega zamierza kupić?
- Załączniki
-
- Betriebsanleitung M00L.pdf
- (1.7 MiB) Pobrany 10298 razy
-
- Betriebsanleitung M00L.pdf
- (1.7 MiB) Pobrany 904 razy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
Witam,
Bardzo dziękuję za odpowiedzi i przesłane pliki.
Tokarkę kupiłem wraz z liniałami heidenhain 2xZ +X. Spełniała moje wymagania co do wielkości, przelotu wrzeciona i zapotrzebowania na moc. Zgrabna maszynka. Niestety nie mogę przyzwyczaić się do imaka z szybko wymiennym narzędziem, być może go wymienię.
Ma duże możliwości jeżeli chodzi o gwinty, może brakuje ilości przełożeń w prędkościach obr, ale to pomijalna sprawa (dobrze polerowało mi się na 1500 obr)
Tokarkę kupiłem z uchwytem forkardt-a. Nie miałem z nimi styczności wcześniej ale to wg mnie przyjemne rozwiązanie.
Raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Marcin
Bardzo dziękuję za odpowiedzi i przesłane pliki.
Tokarkę kupiłem wraz z liniałami heidenhain 2xZ +X. Spełniała moje wymagania co do wielkości, przelotu wrzeciona i zapotrzebowania na moc. Zgrabna maszynka. Niestety nie mogę przyzwyczaić się do imaka z szybko wymiennym narzędziem, być może go wymienię.
Ma duże możliwości jeżeli chodzi o gwinty, może brakuje ilości przełożeń w prędkościach obr, ale to pomijalna sprawa (dobrze polerowało mi się na 1500 obr)
Tokarkę kupiłem z uchwytem forkardt-a. Nie miałem z nimi styczności wcześniej ale to wg mnie przyjemne rozwiązanie.
Raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Marcin