januszd pisze:
Skoro tu się usprawiedliwiasz że to tylko do hobby, to powinieneś stanowczo odmawiać tym co kupują za pieniądze z dotacji, nieprawdaż?
Jeśli Klient się ze mną kontaktuje w sprawie zakupu maszyny, to rozumiem, że numer mojego telefonu pozyskał z mojej strony www, a co za tym idzie, przeczytał te pare zdań o moich konstrukcjach.
I zakładam, że czytając opis maszyny, która ma w nazwie HOBBY LINE uświadamia Klientowi, że ma do czynienia z urządzeniem Hobby.
Zakładam również, że Klient jest odpowiedzialny i zna znaczenie słowa Hobby.
A jeśli nie zna tego zwrotu, to z mojej strony www i filmów się tego dowie.
Każdy Klient ma opis konstrukcji, w którym jest napisane:
Cytat:
Średnia prędkość "jałowa" - bez obciążenia - konstrukcji to około 400mm/min - oznacza to, iż konstrukcja pokonuje odcinek o długości około 400 milimetrów w przeciągu 60 sekund. Prędkość pracy konstrukcji uzależniona jest m.in. od twardości materiału, zastosowanego frezu i może ulec zmianie.
Koniec cytatu.
Poniżej przedstawiam fragment rozmowy, w której dokładnie tłumaczę o prędkości pracy maszyny.
Rozmowy w takim stylu są dla mnie codziennością, dlatego wypraszam sobię, aby czynić mi zarzuty o świadomym wprowadzaniu w błąd Klientów.
https://youtu.be/YYOsVG8prX4
Ze swojej strony dokładam wszelkich starań, aby rzetelnie Klienta poinformować o prędkości pracy.
Co do odmawiania Klientom zakupu maszyn...
Pozwólcie, niech to Klienci i wolny rynek zadecyduje o bycie mojej działalności.
Co się tyczy zaś rozwoju, to może w tym roku uda mi się uruchomić inwestycję ok 500 metrów kwadratowych na których planuję projektować, budować i sprzedawać maszyny Tanie-CNC.
Nowym produktem będzie seria HOBBY SPEED LINE charakteryzująca się dużą sztywnością konstrukcji i dużą prędkością pracy.
Pozdrawiam,
Tomek.