Recenzja (Przestroga) tanie-cnc model Super Hobby Line V2.

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 18 lut 2017, 19:09

Yarec pisze:to tak jakby postawić magistra romanistyki przy tokarce (wzywając pogotowie i straż pożarną) i czekać na efekty wytaczania

a wiesz ze złapalbym cie za słowka? hehe
efekty toczenia, wytaczanie to co innego, róznica niby znikoma, ale w technologii niestety ogromna.
co do tematu taniego, to klasyfikacja nieco poniżej poziomu BZT, powinien za marketingowca robic, sprzedawcę ulicznego czy naganiacza do marketu z kosiarkami coś w tym stylu, bo pogadanki ma fajne, ale reszta jest jaka jest.

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Tagi:

Awatar użytkownika

Yarec
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: Yarec » 18 lut 2017, 19:41

napisałem celowo bo łatwiej jest toczyć po obwodzie zewnętrznym ("he-he"), marketingowcy górą !

tanie-cnc
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 25

Re: Recenzja (Przestroga) tanie-cnc model Super Hobby Line V

Post napisał: tanie-cnc » 19 lut 2017, 06:52

januszd pisze: Co do opisu tanie cnc to śmieszne nieuczciwe i mylące jest pisanie że frezarka nadaje się do obróbki cytuję "większości dostępnych materiałów".
Aby nie być posądzanym o śmieszność, nieuczciwość i wprowadzenie w błąd, to jak powinien brzmieć opis?

Pozdrawiam,
Tomek.

p.s
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Hobby

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 19 lut 2017, 08:45

tanie-cnc pisze:to jak powinien brzmieć opis?
frezarka przeznaczona do nakładania kremu na ciastka
a wiesz dlaczego wszyscy nabijają sie z twoich zabawek? bo jakbyś sie wysilil, kupil porzadniejsze komponenty, chociazby śruby z blokami łozyskowymi na gotowo, elektronike jakąs bardziej, gdzie maszyna nie walczy sama z sobą, podniósł nieco ceny, i nie pisal bzdur w opisie maszyn i normalnie konkurował, gdzie byle pierwszy klient nie bedzie psioczył itd, a tymczasem gdzie nie popatrzysz to każdy w miare doświadczony frezarkowicz Cię wysmiewa, Dlaczego tak jest?
Jakby ploter miał prękośc G0 4m/min dla wszystkich osi, a prędkośc obróbki 2 - 3 m/min i dokładnośc na poziomie conajmniej 0,2mm, to o ile by sie zmienił wizerunek firmy, nakręcił byś filma jak obrabiasz płaskorzezbę, taką np 0,5x0,7m i jak to zasuwa. A tymczasem kręcisz filmy, duzo gadasz jakies to super i w ogole a mimo tego mowa trawa. Jesli nie chcesz zniknąc z rynku to trzeba się niestety wysilić w rozwiązania jakies tam, jesli nie potrafisz wymyslić nic madrzejszego poza polem roboczym i ksztaltem bramki, to baqzuj na gotowych rozwiązaniach, inaczej nigdy nie odpędzisz się od kpin, będziesz ikoną tandety, tego chcesz?

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 20

Post napisał: oprawcafotografii » 19 lut 2017, 09:37

Napisal gosc ktory wie jak nie znikac z rynku.
Autorytet biznesowy po prostu :mrgreen:
bartuss1 pisze:...nigdy nie odpędzisz się od kpin, będziesz ikoną tandety, tego chcesz?
Nic z tego - ten tytul jest zajety. Lider jest nie do pobicia :)

q

januszd
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 14
Kontakt:

Post napisał: januszd » 19 lut 2017, 09:41

Dopóki będą łatwe pieniądze z dotacji, będą znajdować się nieświadomi ludzie którzy dopiero po odpaleniu tego urządzenia złapią się za głowę ze zdziwieniem że to rusza się jak ślimak biorąc 1mm drewna. Bo pewnie nawet nie wyobrażali sobie że można robić tak mało użyteczne sprzęty i wciskać je po hasłem "obróbka wszystkich materiałów".
Rzemieślnik Artysta

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 19 lut 2017, 09:51

oprawcafotografii pisze:Lider jest nie do pobicia
ty niestety byłes jestes i będziesz bucem, ktory wszystkich ma za nic, o przerosnietym ego itd.
ja nie zniknałem z rynku, ale jesli mam sie narobic i nie zarobić to nie biorę zlecenia. poza tym mam frezarkę, na której frezuję rózne pierdy.
ostatnio na przykład takie

Obrazek

januszd
Kontakt:

Post napisał: januszd » 19 lut 2017, 10:10

Skoro tu się usprawiedliwiasz że to tylko do hobby, to powinieneś stanowczo odmawiać tym co kupują za pieniądze z dotacji, nieprawdaż?
Rzemieślnik Artysta

tanie-cnc
Posty w temacie: 25

Post napisał: tanie-cnc » 19 lut 2017, 11:50

januszd pisze:
Skoro tu się usprawiedliwiasz że to tylko do hobby, to powinieneś stanowczo odmawiać tym co kupują za pieniądze z dotacji, nieprawdaż?
Jeśli Klient się ze mną kontaktuje w sprawie zakupu maszyny, to rozumiem, że numer mojego telefonu pozyskał z mojej strony www, a co za tym idzie, przeczytał te pare zdań o moich konstrukcjach.
I zakładam, że czytając opis maszyny, która ma w nazwie HOBBY LINE uświadamia Klientowi, że ma do czynienia z urządzeniem Hobby.
Zakładam również, że Klient jest odpowiedzialny i zna znaczenie słowa Hobby.
A jeśli nie zna tego zwrotu, to z mojej strony www i filmów się tego dowie.

Każdy Klient ma opis konstrukcji, w którym jest napisane:

Cytat:

Średnia prędkość "jałowa" - bez obciążenia - konstrukcji to około 400mm/min - oznacza to, iż konstrukcja pokonuje odcinek o długości około 400 milimetrów w przeciągu 60 sekund. Prędkość pracy konstrukcji uzależniona jest m.in. od twardości materiału, zastosowanego frezu i może ulec zmianie.

Koniec cytatu.

Poniżej przedstawiam fragment rozmowy, w której dokładnie tłumaczę o prędkości pracy maszyny.
Rozmowy w takim stylu są dla mnie codziennością, dlatego wypraszam sobię, aby czynić mi zarzuty o świadomym wprowadzaniu w błąd Klientów.

https://youtu.be/YYOsVG8prX4

Ze swojej strony dokładam wszelkich starań, aby rzetelnie Klienta poinformować o prędkości pracy.

Co do odmawiania Klientom zakupu maszyn...
Pozwólcie, niech to Klienci i wolny rynek zadecyduje o bycie mojej działalności.

Co się tyczy zaś rozwoju, to może w tym roku uda mi się uruchomić inwestycję ok 500 metrów kwadratowych na których planuję projektować, budować i sprzedawać maszyny Tanie-CNC.
Nowym produktem będzie seria HOBBY SPEED LINE charakteryzująca się dużą sztywnością konstrukcji i dużą prędkością pracy.

Pozdrawiam,
Tomek.

januszd
Kontakt:

Post napisał: januszd » 19 lut 2017, 12:17

Sprzedając zabawki ludziom którzy biorą dotacje na działalność, tylko szkodzisz. Takie moje zdanie.
Taki sprzęt powinien być sprzedawany w sklepie modelarskim a nie udawać coś związanego z przemysłem i świadczeniem usług. Ciekawe jaki procent zakupów idzie właśnie z dotacji, taki to wolny rynek...

Po prostu jedziesz na tym że ludzie wydają nie swoją kasę, i dodatkowo są nieświadomi bo jak ktoś nie miał do czynienia z cnc i zobaczy wyfrezowany łeb konia, to myśli że coś z tego sprzętu będzie.
Rzemieślnik Artysta

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”