to bym radził, materiał z żeliwnego hantla...Armstec pisze:wytoczyć przejściówke (dystans) na zabierak z 125 na taki z zamkiem pod 160
Silnik 3-fazowy do Nutoola
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Specjalnie dla kolegi sesja zdjęciowa maszynka nutoll LD550 uchwyt czteroszczękowy z niezależnymi szczękami 125Armstec pisze:....PS. nie sprawdzałem jak jest ze szczekami czy nie okaze sie że na maksa wysuniete szczeki nie beda zaczepiac o łoze przy 160ce

i w takim ustawieniu u mnie problem sprawia osłona z krańcówką

Tak domyślam się tylko jaki jest sens robić różne wrzeciona ale co tamArmstec pisze:jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o grajcaryrdarek pisze:niektóre mają uchwyt 100mmdlaczego nie wiem

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 23
czyli przy uchwycie 160 tak ze 20mm wiecej na promieniu trza by policzyc bezpiecznie... wiec 10 mm przeswitu powinno wciaż zostac.rdarek pisze:szczękami 125
PS. ale ze wymierzyłes 30,00mm co do 1setki .... ciekawe ... jakis chyba niemiecki naukowiec projektował

[ Dodano: 2017-01-31, 12:12 ]
RomanJ4 pisze: to bym radził, materiał z żeliwnego hantla...

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Analogiczne rozwiązania (mniejszy uchwty 3 szczękowi i większy 4 szczękowy) są często stosowane przez producentów tokarek, np. TOS MN80A ma fabrycznie uchwyt 3szcz. Φ 80mm i 4 szcz. Φ 130mm (oczywiście, zaleca się mniejsze obroty).Armstec pisze:fabrycznie jest 125 i taki 3szczekowy sc bym zostawił natomiast sam potrzebuje dokupic uchwyt 4 szczekowy niezalezny i własnie chyba zdecyduje sie na 160
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Witam wszystkich użytkowników LD 550 , nootulów i innych poważniejszych tokarek, poszukuję osoby najlepiej z Zagłębia znającej się na podłączeniu falownika LG. Mam takowy falownik i od dłuższego czasu usiłuję go podłączyć do silnika 0,75 KW i nie mogę uruchomić silnika i nie mam pojęcia czy falownik jest uszkodzony czy ja coś źle ustawiam. Muszę nadmienić, że jest to mój pierwszy w życiu falownik i jest on z niewiadomego źródła, tak, że nie wiem czy jest on sprawny. Po podłączeniu zasilania świeci się tylko czerwona dioda w falowniku i na panelu. Jeśli jest na forum jakaś dobra dusza jak napisałem najlepiej z Zagłębia to proszę o kontakt mój email " [email protected]", telefon 511244243
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 32
A zresetowałeś go do ustawień fabrycznych przed Twoim zaprogramowaniem, by nie wcinało się jakieś wcześniejsze ?
Poza tym jeśli oczekujesz konkretnych podpowiedzi to musisz podać też konkrety:
- model falownika (z tabliczki znamionowej),
- także typ silnika i dane, też z tabliczki jeśli jest czytelna..
- i nastawy jakie zaprogramowałeś (jeśli pamiętasz)..
Inaczej to wróżenie z fusów..
a tak na wstępie to najpierw trzeba każdemu falownikowi wstawić parametry silnika (z tabliczki, instrukcji..) by wiedział czym zarządza..
Poza tym jeśli oczekujesz konkretnych podpowiedzi to musisz podać też konkrety:
- model falownika (z tabliczki znamionowej),
- także typ silnika i dane, też z tabliczki jeśli jest czytelna..
- i nastawy jakie zaprogramowałeś (jeśli pamiętasz)..
Inaczej to wróżenie z fusów..
a tak na wstępie to najpierw trzeba każdemu falownikowi wstawić parametry silnika (z tabliczki, instrukcji..) by wiedział czym zarządza..

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
-