imak szybkozmienny
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
Potwierdzam wylatuje z potężną siłą i hukiem jak by dostac nim w kły to połowa klawiatury do wymiany, na szczęscie jest klapka z plexi jest w stanie przejąc główne uderzenie i klucz rykoszetem leci ponizej głowy (ale wciąż może trafic w "ogniwa" ) niestety klucz jest na tyle krótki że bez problemu można zamknąć klapke z kluczem w uchwycie
900obr/min w uchwycie 125 to jest teoretycznie predkjosc jakies 205km/h żartów nie ma
z racji ze juz mi sie to przytrafiło i wiem jaka to sila traktuje to bardzo poważnie, na pokrywie wrzeciennika zrobie takie gniazdo na klucz z stycznikiem na dnie (takim jak od klapki lub drzwiczek pokrywy) poprostu trzeba będzie miec klucz odłożony w gniazdo bo inaczej tokarki sie nie włączy
900obr/min w uchwycie 125 to jest teoretycznie predkjosc jakies 205km/h żartów nie ma
z racji ze juz mi sie to przytrafiło i wiem jaka to sila traktuje to bardzo poważnie, na pokrywie wrzeciennika zrobie takie gniazdo na klucz z stycznikiem na dnie (takim jak od klapki lub drzwiczek pokrywy) poprostu trzeba będzie miec klucz odłożony w gniazdo bo inaczej tokarki sie nie włączy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 16
Takie rozwiązanie było często stosowane w szkołach zawodowych, bo tam, wiadomo, pomysłowość nie zna granicAvalyah pisze:Ciekawy patent z tym stycznikiem

[ Dodano: 2017-01-20, 18:31 ]
No i proszę, jest popyt, jest i podaż ! Tak to powinno działać !banmar pisze:Wykonuję imaki szybkozmienne i tradycyjne
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 47
Wystarczy dorobić dłuższy klucz by osłona się nie zamknęła...Armstec pisze: z racji ze juz mi sie to przytrafiło i wiem jaka to sila traktuje to bardzo poważnie, na pokrywie wrzeciennika zrobie takie gniazdo na klucz z stycznikiem na dnie (takim jak od klapki lub drzwiczek pokrywy) poprostu trzeba będzie miec klucz odłożony w gniazdo bo inaczej tokarki sie nie włączy

pozdrawiam,
Roman
Roman