maszyna nie reaguje
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Sorry za archeologię, ale nie mogę sobie poradzić z uruchomieniem maszyny. Problem taki sam:
[ Dodano: 2011-06-22, 22:08 ]
Dla uzupełnienia informacji sterowniki mam od kol. z Bielska. Komputer to stacjonarka DELL-a z pentium 4 na pokładzie. Windows xp prof. Ustawienia portu w biosie już zmieniałem, na żadnym nie było połączenia. Odinstalowanie i ponowna instalacja nic nie dały.
Ponowna instalacja STEP2CNC też nic nie dała, poza tym że nie pojawiła się już przytaczana w poście wyżej informacja.
Nie wiem co dalej robić. Proszę o jakieś wskazówki
Proszę kolegów o pomocjurgen pisze:Przy pierwszym odpaleniu step2cnc pojawia sie "The IO.SYS srevice is present, but the driver cannot be connected to." a potem "Nie moge otworzyc drivera portu LPT!"
[ Dodano: 2011-06-22, 22:08 ]
Dla uzupełnienia informacji sterowniki mam od kol. z Bielska. Komputer to stacjonarka DELL-a z pentium 4 na pokładzie. Windows xp prof. Ustawienia portu w biosie już zmieniałem, na żadnym nie było połączenia. Odinstalowanie i ponowna instalacja nic nie dały.
Ponowna instalacja STEP2CNC też nic nie dała, poza tym że nie pojawiła się już przytaczana w poście wyżej informacja.
Nie wiem co dalej robić. Proszę o jakieś wskazówki