Frezarko-wiertarka ZX7016 ''ZOSIA''
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Zakup ZOŚKI
Witam jestem na forum nowy więc na początek witam serdecznie. Planuje kupić ZOSKĘ ale z tego co poczytalem to zanim zacznie się na niej pracę to trzeba sporo pogrzebać żeby wogule można było na tym pracować . Tak na skróty bo nie mam parku maszynowego żeby zrobić niezbędne przeróbki chciałbym prosić jeśli ktoś ma taką już zrobioną do w miarę przyjemnej pracy a chciałby sie pozbyć o kontakt chętnie odkupię pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam!
Jako niedzielny majsterkowicz postanoiwłem kupić zośke, ale kiedy próbuje opuścić pinola podczas wiercenia całość się blokuje. Nie mogę opuścić pinola. To jakiś problem techniczny, czy po prostu kawałek stali i żeliwa mnie przechytrzył i coś skręciłem nie tak?
W instrukcji nic nie znalazłem na ten temat.
Jako niedzielny majsterkowicz postanoiwłem kupić zośke, ale kiedy próbuje opuścić pinola podczas wiercenia całość się blokuje. Nie mogę opuścić pinola. To jakiś problem techniczny, czy po prostu kawałek stali i żeliwa mnie przechytrzył i coś skręciłem nie tak?
W instrukcji nic nie znalazłem na ten temat.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 163
Ta szpilka która przechodzi przez środek wrzeciona którą od góry tam gdzie koła pasowe i wałek wielowypustowy przykręcasz aby zaciągnąć narzędzi do stożka.
zgaduje że z boku masz odblokowany wysuw pinoli (taka rączka najczęściej z lewej str. tuż przy pinoli)
zgaduje że z boku masz odblokowany wysuw pinoli (taka rączka najczęściej z lewej str. tuż przy pinoli)
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Noszę się z zamiarem kupna tej maszynki, wprawdzie początkowo będzie tylko wierciła, ale z czasem chcę właśnie umożliwić sobie opcje frezowania. Przebrnąłem przez wątek 2 razy i było trochę o usztywnianiu kolumny, a to właśnie zrobiłbym na samym początku, jednak mało informacji jest o tym usprawnieniu. Sam nie mając na razie maszynki nie wiem jak sie za to zabrać, a chciałbym mieć już gotowy plan co i jak.
Mam prośbę aby koledzy którzy usztywnili kolumnę poprzez wymianę czy wzmocnienie opisali jaki to przyniosło skutek i jaką zastosowali metodę, ktoś zdaje się wykorzystał tłoczysko od siłownika hydraulicznego, konkret materiał, ale jak to dokładnie zrobił?
Pozdr
Mam prośbę aby koledzy którzy usztywnili kolumnę poprzez wymianę czy wzmocnienie opisali jaki to przyniosło skutek i jaką zastosowali metodę, ktoś zdaje się wykorzystał tłoczysko od siłownika hydraulicznego, konkret materiał, ale jak to dokładnie zrobił?
Pozdr