STAMOS SELECTION S-PLASMA 125CNC...czyli, łamać stereotypy.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Stamos jest trzeci raz w serwisie i dziś znów dostałem maila, że wszystko OK. Film z pracy : - tak działa u mnie
Tu łuk zapala się dwustopniowo, ten mocniejszy po chyba dwóch sekundach (ten czas jest zmienny), czy to normalne? Raczej nie.
Na palnik cebory namówił mnie gość z Wemtechu od którego kupiłem ploter - miała być lepsza jakość cięcia. Jednak przywiózł tylko stół, dwa razy przyjechał, postękał i mnie olał, a właściwie to nawet oszukał w przedmiocie sprzedaży.
Obecnie na ceborze jest lepiej, lecz nie wiem co jest temu winne: źródło, stół(sterowanie) czy może coś z mojej strony.
Tu łuk zapala się dwustopniowo, ten mocniejszy po chyba dwóch sekundach (ten czas jest zmienny), czy to normalne? Raczej nie.
Na palnik cebory namówił mnie gość z Wemtechu od którego kupiłem ploter - miała być lepsza jakość cięcia. Jednak przywiózł tylko stół, dwa razy przyjechał, postękał i mnie olał, a właściwie to nawet oszukał w przedmiocie sprzedaży.
Obecnie na ceborze jest lepiej, lecz nie wiem co jest temu winne: źródło, stół(sterowanie) czy może coś z mojej strony.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Faktycznie coś długo zanim zalapie a sproboj zmniejszać ciśnienie powietrza np jak masz 5 bar to daj 4.5 albo 4 i daj znać czy jest tak samo czy lepiej i jeszcze spróbuj Dac no we dysze I elektrody. Mialem kuedys fez problemy ale z schermanem wysylalem na gwarancje az ejaculation jeden serwisantt Sam zadzwonil I duzo mi pomogl poszukam do niego numeru i ci podam jak poprawy nie będzie jak jesteś zainteresowany
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 10
Zaobserwuj jakie jest napięcie na thc podczas tych 2 sekund i później podczas cięcia.
Mój znajomy miał też problem z takim stamosem i okazało się że na wyjściu cnc napięcie było właściwe około 120v a na wyjściach prądowych 60v.
Zmierz napięcie na wyjściach prądowych lub podepnij thc do tych wyjść i wtedy zobaczysz.
Mój znajomy miał też problem z takim stamosem i okazało się że na wyjściu cnc napięcie było właściwe około 120v a na wyjściach prądowych 60v.
Zmierz napięcie na wyjściach prądowych lub podepnij thc do tych wyjść i wtedy zobaczysz.
-
Witam dziękuję za podpowiedzi, maszyna jeszcze w serwisie , thc w zasadzie nie używałem. Napięcie zasilania na zaciskach podczas pracy spada do 380v, czasu prędkości przebijania nie pamiętam muszę przejść się do maszyny , ale różne były ustawiane. Z masą też kombinowałem , gniazdo jest trochę luźne-nie wiem jak jest zbudowane i podłączone w środku, mam plomby
Właśnie obejrzałem filmy z serwisu, w zasadzie objawy jak u mnie, ale wg nich jest ok!
Co robić
Właśnie obejrzałem filmy z serwisu, w zasadzie objawy jak u mnie, ale wg nich jest ok!
Co robić
-
No właśnie zużycie dysz jest straszne, a przyrost mocy gdyby był stały to nie było by tak źle, ale raz ma pełną moc od razu, innym razem po sześciu sekundach. Nie można ustawić parametrów cięcia.
Reklamowałem. Na filmach https://www.wetransfer.com/downloads/86 ... 824/8dd4f1 widać że w serwisie sprzęt działa tak jak u mnie. Mam przynajmniej dowód. Trzy miesiące walki, teraz trzeba będzie chyba odwiedzić prawników...
Reklamowałem. Na filmach https://www.wetransfer.com/downloads/86 ... 824/8dd4f1 widać że w serwisie sprzęt działa tak jak u mnie. Mam przynajmniej dowód. Trzy miesiące walki, teraz trzeba będzie chyba odwiedzić prawników...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
do tego przydała by się opinia niezależnego serwisu.
jednak wcześniej poszukaj w instrukcji sposób czyszczenia urządzenia gdyż czyszczenie urządzenia wiąże się z jego otwarciem.
I wówczas masz większe pole działania. To że serwis stwierdził że to jest ok. nie oznacza że tak jest faktycznie.
A jeżeli jest , to zobacz co mówi instrukcja o takim działaniu , czyli konkretnie o tym zróżnicowanym czasowo opóźnieniu wzrostu mocy.
jednak wcześniej poszukaj w instrukcji sposób czyszczenia urządzenia gdyż czyszczenie urządzenia wiąże się z jego otwarciem.
I wówczas masz większe pole działania. To że serwis stwierdził że to jest ok. nie oznacza że tak jest faktycznie.
A jeżeli jest , to zobacz co mówi instrukcja o takim działaniu , czyli konkretnie o tym zróżnicowanym czasowo opóźnieniu wzrostu mocy.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)