wyliczenia wymiarow konstrukcji prasy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 55
No tak wychodzi jeśli ma być sztywna. Ale to już by był wielki i chamski kawał żelaza. Więc może ładniej i taniej dać coś cieńszego 50- 60 mm i wspawać od spodu żebra dla wzmocnienia. A powierzchnie na których będzie opierał się o płyty dobrze byłoby przefrezować po wszystkim dla zachowania jako takiej płaszczyzny.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 55
No fakt- 130bar przy tym siłowniku to będzie 41T, więc lepiej puki co nie ryzykować. Wydaje mi się, że wartość tego ciśnienia da się regulować jakąś śrubką regulacyjną w tym DA1. Ale tu chyba nie opłaca się w to bawić , bo masz zrobione ręczne przełączanie szybko/wolno z pulpitu ( ten patent z załączanym ręcznie YH1) i to według mnie jest najwygodniejszym rozwiązaniem.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 85
Tak jest tam regulacja ale puki co to nic nie kręcę , jak zajdzie potrzeba to tak.Areo84 pisze: Wydaje mi się, że wartość tego ciśnienia da się regulować jakąś śrubką regulacyjną w tym DA1.
Poza tym to ten "wolny" posuw jest wystarczająco szybki jak dla mnie i na dobra sprawę to by wystarczył . Ale może dla szybkiego posuwu tez znajdę jakąś robotę