servo motor AC jaki sterownik
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
chcialbym sie dowiedziec co to za ciekawy sterownik oferuje Agmasalfaniron pisze:Napięcie znamionowe, prąd znamionowy serva i rodzaj serva (AC). Sterowniki serv wykonywane są zazwyczaj do określonego rodzaju serv. Chociaż nie jest to już regułą. Firma AGMA ( http://www.agmasal.pl/ ) ma w swojej ciekawe rozwiązanie - sterownik, który może pracować z krokówką, servem AC, DC i BLDC. Niestety problemem jest cena

jego nazwa i cena jak to mozliwe (jezeli nie mozna publicznie to na maila)

Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
nie jestem spcjalista w tym temacie ale chyba powinienies dobrac taki servo driver ktory na wyjsciu daje wlasnie takie napiecie (lub wieksze)metalex pisze:a ja mam problem z dobraniem napędu na odpowiednie napięcie silnika 330V
poza tym wydaje mi sie ze serwa maja regulacje parametrow wyjsciowych pradu i napiecia
moze cos takiego
basson
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Witam!
Ostatnio podpinałem (pierwszy raz w swoim życiu) serwo AC produkcji Atlas Copco. Nie pamiętam dokładnie parametrów na tabliczce znamionowej ale na pewno napięcie (wg. tabliczki znam.) wynosiło 330V moment 2.9Nm. Z tym, że zasilanie sterowników wynosiło 3x230v (miedzyfazowo). Wziąłem zetem podpiąłem servo bezpośrednio do takiego zasilania (3x230V miedzyfaz.) i w ciągu kilku sekund napęd był gorący. Dobrze że w miarę wcześnie go odłączyłem i jeszcze działa (chyba) choć i tak z niego juz nic nie będzie. Interesuje mnie przyczyna dlaczego tak się stało. NIe podłączałem nic innego tzn. resolvery termistor pozostały niepodłączone.
Ostatnio podpinałem (pierwszy raz w swoim życiu) serwo AC produkcji Atlas Copco. Nie pamiętam dokładnie parametrów na tabliczce znamionowej ale na pewno napięcie (wg. tabliczki znam.) wynosiło 330V moment 2.9Nm. Z tym, że zasilanie sterowników wynosiło 3x230v (miedzyfazowo). Wziąłem zetem podpiąłem servo bezpośrednio do takiego zasilania (3x230V miedzyfaz.) i w ciągu kilku sekund napęd był gorący. Dobrze że w miarę wcześnie go odłączyłem i jeszcze działa (chyba) choć i tak z niego juz nic nie będzie. Interesuje mnie przyczyna dlaczego tak się stało. NIe podłączałem nic innego tzn. resolvery termistor pozostały niepodłączone.