Potrzebuje wyciąć na plazmie taki detal (mocowanie rusztu do ramy) , jako ze maszyna jeszcze nie ukończona a LinuxCnc nie skalibrowany pod plazmę to pytam , jaki ofset ustawić aby wyszło zgodnie z wymiarami
Cały stół ma wymiary 1400mmx2000mm , chce go podzielić na 3 części tak aby można było wymontować pojedyncze pole gdy zajdzie potrzeba palenia czegoś wysokiego . Pojedyncze pole będzie miało wymiary 1300x 630 (wymiar rusztu) wanna nieco większa. Rama pola wyspawana z ceownika 30x30x3 , wewnątrz ramy na sztorc płaskowniki wygięte w luk. Tak wiec ruszt będzie się składał z 3 oddzielnych ruszto-wanienek .
[ Dodano: 2016-01-23, 14:33 ]
Dzis ruszyła plazma w wersji "rysunkowej"
blasterpl, witam! jestem nowy na forum interesuje mnie twoja plazma cnc jaki wysoki ceownik i jakie wózki do prowadnic oraz jak skasowałeś luz na śrubie osi z dziękuje i pozdrawiam
Ceowniki 80mm , puki co kasowania luzu nie ma żadnego ale mam przewidziane ( i tak jest wykonane) mocowanie osi na której jest zębatka ze może być kasowanie za pomocą sprężyny dociskającej.
Palnik to P80 (ponoć kopia jakiegoś Panasonica) , prąd max 100A ale tez widziałem opis ze 120A . Puki co nic więcej nie wiem , zobaczymy jak w praktyce się będzie sprawował. Bardzo podoba mi się jego dżinsowa koszulka