Mach 3 nie raguje na konfigurację brak osi Z
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Odinstaluj mach x driver i mach 3 driver.
Na dysk C: folder=>> Mch3 =>>DELETE
Zainstalować ponownie mach3
Na tej rozwiniętej liście otwórz LPT1 i znajdź zakładkę z zarządzaniem energii i wyłącz oszczędzanie energii dla tego portu.
Nie instaluj żadnych "firmowych dodatków do XP"
czysty XP + SP3
PC to lekki zabytek i może być kiszka" płyta "
Na dysk C: folder=>> Mch3 =>>DELETE
Zainstalować ponownie mach3
Na tej rozwiniętej liście otwórz LPT1 i znajdź zakładkę z zarządzaniem energii i wyłącz oszczędzanie energii dla tego portu.
Nie instaluj żadnych "firmowych dodatków do XP"
czysty XP + SP3
PC to lekki zabytek i może być kiszka" płyta "
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Blaszak z XPkiem ma płytkę GA-P35-DS3Ldamianraki3 pisze:A jaką płytę główną masz Kolego? Mach 3 zawziął się na mnie
Może właśnie dlatego Mach się buntuje, bo wcześniej miałeś Stepa i się jakieś stery gryzą?damianraki3 pisze: ... W STEP2CNC osie chodzą według oznaczeń a Mach nic nie reaguje na zmianę ustawień.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 10
A kolego k-m-r1 jaki pc polecasz? jakieś sprawdzone modele części masz? A może masz coś do sprzedania? Zainstalowałem Xp z sp3 i potem Mach 3 i od początku problem że dwie osi chodzą ale pod innymi nazwami a jedna wogóle, zmiana wyjść w programie nic nie daje. Później zainstalowałem STEP2CNC i tu chodzą wszystkie osie w dobrej kolejności. Kolejny był Mach 2 i tu wszytko chodzi jak trzeba i słucha. Na innym komputerze instalowałem macha i też robi się coś nie tak. Wrzuciłem filmiki może coś tam koledzy zobaczycie.
-
- Kontakt:
asus m2n vm dvi
jakiś AMD 2 rdzeniowy
RAM 1Gb
Hdd minumum 80Gm
LPT ma spilki wienc śledzia trzeba
Skąd jestes?
jakiś AMD 2 rdzeniowy
RAM 1Gb
Hdd minumum 80Gm
LPT ma spilki wienc śledzia trzeba
Skąd jestes?
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Skoro komputer działa pod innymi programami, to czego żeście się uwzięli na zmianę płyty głównej? LPT widać działa, tu nie ma czego szukać. Jeśli Mach2 działa a sterowniki LPT są pewnie te same co w trójce, to przyjrzałbym się ustawieniom w programie. Cudów nie ma.
Zrób, kol. damianraki3 screeny ustawień.
Zrób, kol. damianraki3 screeny ustawień.
-
- Kontakt:
To zaczynamy od początku.
Jest nowy Xp + sp3 jest Mach3.
Bios opanowany
Jaki wynika pokazuje Mach 3 Driver Test?
Dalej prędkość taktowania ustaw 25000 kHz
zaptaszkuj tryb Sheld 1/2 puls Mode
Zastosuj
Zamknij
restart programu
Ustawienia silników
Tam są takie małe wąskie okienka w obu najlepiej wpisać 5
Jest nowy Xp + sp3 jest Mach3.
Bios opanowany
Jaki wynika pokazuje Mach 3 Driver Test?
Dalej prędkość taktowania ustaw 25000 kHz
zaptaszkuj tryb Sheld 1/2 puls Mode
Zastosuj
Zamknij
restart programu
Ustawienia silników
Tam są takie małe wąskie okienka w obu najlepiej wpisać 5
-
Jestem z okolic Przedborza woj, łódzkie. A kolega k-m-r1? Po czym poznajesz że są szpilki? Pewnie daleko. Wydaje mi się że płyta powinna być dobra skoro mach 2 idzie. Jeszcze popatrzę na tą płytę co kolega podał ile by to kosztowało. A używaliście Koledzy może kontrolera LPT na pci? Może to by pomogło. A długość kabla LPT ma znaczenie? Zainstalowałem na szybko XP mini bo ktoś pisał że mu działa na tym i obawy są takie same. Mach 2 chodzi a 3 świruje z tymi osiami.
Zrzuty na szybko: Zainstalowany świeżo system po formacie potem Mach3.

Zrzuty na szybko: Zainstalowany świeżo system po formacie potem Mach3.

-