czas na grzmota
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 72
- Kontakt:
Wiesiu, nawet chciałem Ci przytoczyć moje boje z Dialogiem zaraz na początku mojej tu bytności ale archiwum wisiwieslawbarek pisze:Komarek no ty to chyba nigdy takiego starego sterowania typu phlips czy Dialog zbliska nie widziales nie mówiac o obsłudze

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Walczyc mozna ze wszystkim akurat Dialog 4 to juz jest do rzeczy choc ma jak dla mnie jeden wielki minus tylko jeden punkt zerowy potem tylko przesuniecie ale poza tym wszystkie cykle wiertarskie kieszenie korekcje najazdy takie ze teraz tego nie spotkasz jezeli takie cos działa to byłoby swietokradztwem cos takiego siekierka
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
problem jest z dokładnoscią maszynki, wspólnie zastanawiamy się nad przyczyną i szukaniem błędu - wystepuje on zarowno w machu jak i pod linuxem.
chodzi o to że maszynka jadąc np na odcinku 0,5mm daje efekt dupnięcia i jedzie dalej i przeskakuje wymiar, przy dluższych odcinkach czy tam szybciej również.
miałem wczesniej juz stycznośc z tymi dupnieciami i zwykle wystarczyło wsadzić jakiegos innego, nowszego kompa. No to wsadził sie nowszy komp, w biosie port ustawiony na spp bi directional. grzebanie w sterownikach, zmiana podzialu, a takze ustawien kernela czy ustawien silników nic nie daje. ma ktos pomysła gdzie szukać źródła problemu?
obstawiam niewydolność portu LPT
chodzi o to że maszynka jadąc np na odcinku 0,5mm daje efekt dupnięcia i jedzie dalej i przeskakuje wymiar, przy dluższych odcinkach czy tam szybciej również.
miałem wczesniej juz stycznośc z tymi dupnieciami i zwykle wystarczyło wsadzić jakiegos innego, nowszego kompa. No to wsadził sie nowszy komp, w biosie port ustawiony na spp bi directional. grzebanie w sterownikach, zmiana podzialu, a takze ustawien kernela czy ustawien silników nic nie daje. ma ktos pomysła gdzie szukać źródła problemu?
obstawiam niewydolność portu LPT
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign