TUE35 CNC ?
-
251mz
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Oj majster bo nie masz jej wkręcać na pałę...jarucki pisze:nie moge jej wkrecic nonstop sie wysypuja w srodku
Kulki masz powklejać na smar i włożyć tulejkę z rurki która będzie trzymać to w kupie...
Dopiero do tego dokładasz śrubę wkręcając ją powoli i wysuwając tulejkę utrzymującą kulki.
Poszukaj relacji z wymiany kulek...
Nie pamiętam gdzie ale ktoś opisywał...
-
jarucki
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 114
Nakrętka założona tulejke sobie dorobiłem z tektury i kropelki
:D:D:D:D
ale z gwintami bryndza!! nie ma zadnego luzu nawrotnego wsio ok a kuźwa nie trafia w gwint nie wiem co to moze byc pozostaje enkoder albo jakies ustawienia. Zrypało się dzień z dnia nagle jak piorun z nieba i tak juz zostalo.
Kamar podjade ktoregos dnia do Ciebie to bysmy sprawidzili te enkodery....
Ktoś ma jeszcze jakies pomysly ?
[ Dodano: 2015-08-20, 07:46 ]
Chyba się naprawiło
Siedząc do godziny porannych postanowiłem zmienić płytę główną na Markową:)
I co ?
Stalo sie
Nóż trafia w rowek za każdy razem
razów bylo z 10
ale z gwintami bryndza!! nie ma zadnego luzu nawrotnego wsio ok a kuźwa nie trafia w gwint nie wiem co to moze byc pozostaje enkoder albo jakies ustawienia. Zrypało się dzień z dnia nagle jak piorun z nieba i tak juz zostalo.
Kamar podjade ktoregos dnia do Ciebie to bysmy sprawidzili te enkodery....
Ktoś ma jeszcze jakies pomysly ?
[ Dodano: 2015-08-20, 07:46 ]
Chyba się naprawiło
Siedząc do godziny porannych postanowiłem zmienić płytę główną na Markową:)
I co ?
Stalo sie
Nóż trafia w rowek za każdy razem
-
jarucki

Kolejna nie zrozumiała reakcja.....
Sterowanie pwm falownika. Wszystko zapięte ale nie mogę jakoś ogarnąć sterowania prędkością, niby działa lecz prędkość nie jest stalą a zmienna strasznie falują obroty a reakcja na zwiększanie i zmniejszanie prędkości nie dziala plynnie falownik LGi5 PWM Markowe....
W przypadku takiego samego zestawu który siedzi juz w frezarce wszystko działa cacy, różnica jedyna i podstawowa falownik lenze smd. Ktoś mi napisze o co tu chodzi?
Sterowanie pwm falownika. Wszystko zapięte ale nie mogę jakoś ogarnąć sterowania prędkością, niby działa lecz prędkość nie jest stalą a zmienna strasznie falują obroty a reakcja na zwiększanie i zmniejszanie prędkości nie dziala plynnie falownik LGi5 PWM Markowe....
W przypadku takiego samego zestawu który siedzi juz w frezarce wszystko działa cacy, różnica jedyna i podstawowa falownik lenze smd. Ktoś mi napisze o co tu chodzi?
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 20
Ja też tak miałem. Okazało się że sub do gwintów się powalił. Zmień suba na nowy i przetestuj.jarucki pisze:nie ma zadnego luzu nawrotnego wsio ok a kuźwa nie trafia w gwint nie wiem co to moze byc pozostaje enkoder albo jakies ustawienia. Zrypało się dzień z dnia nagle jak piorun z nieba i tak juz zostalo.
-
jarucki

Seniosenio pisze:Ja też tak miałem. Okazało się że sub do gwintów się powalił. Zmień suba na nowy i przetestuj.jarucki pisze:nie ma zadnego luzu nawrotnego wsio ok a kuźwa nie trafia w gwint nie wiem co to moze byc pozostaje enkoder albo jakies ustawienia. Zrypało się dzień z dnia nagle jak piorun z nieba i tak juz zostalo.
Gwinty opanowane juz dawno:) jesteś jeden post do tylu
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 20
A faktyczniejarucki pisze: Gwinty opanowane juz dawno:) jesteś jeden post do tylu
Jak zmieniłeś płytę to i linuxa pewnie od nowa stawiałeś, więc i sub też nowy i się naprawiło. Na starej płycie był by ten sam efekt prawdopodobnie. Przyczyną nie była płyta w/g mnie. Jednak przy okazji instalacji z automatu naprawiłeś to co było naprawdę zepsute w gwintowaniu.