stosunek do podatków mam taki, że jak nie zapłacę to zaraz bedę miał kłopoty administracyjne plus odsetki ustawowe, pomimo tego jesli nadal będę sie opierał, to nie dośc ze zabiorą mi wszelke dobra, to na koniec wyląduję w pace, jako jednostka nie mam nic do powiedzenia odnosnie aparatu panstwa, z drugiej strony aparat ten jest zobowiązany chronic mnie - policja, straż, słuzba zdrowia i na dzien dzisiejszy te słuzby kuleją ...
niby powinna być symbioza, ale zwyczajnie jednostkowo nie mogę się wyłamac, no chyba że wykluczyc ze społeczenstwa jako bezdomny bez adresu i zyc na zasadach barteru, niezbyt wygodne, zwlaszcza ze to nie puszcza czy tajga, ale jakos tam zubarnizowane spoleczenstwo którym narzucono jakies odgórne prawa - tak wygląda państwo.
teraz wyskoczysz ze slowianami i narzuconej religii rzymskiej, no wiem wiem, ze chrzest Polski odbył sie kilkadziesiąt lat wczesniej niż to jest oficjalnie opisane, za sprawą szantazu księca morawskiego wobec księcia popiela i zę Lachowie nie byli dziczą ktora wziela się znikąd, ale na dzien dzisiejszy ten temat nie ma racji bytu, bo można skonczyć jak Korwin - gada konkretnie ale wciąz jest wyszydzany, bo od czasu do czasu palnie cos, co nie miesci się w kategoriach rozumienia spolecznego, a czy jest żydem to cholera go wie ... itd itp
odnosnie polityki - twor zwany opinią publiczną ocenia dzialania danej ekipy, nawet jakby była bardzo mądra i miala tylko co nieco za uszami to moze by to przeszło, zresztą przeszlo 4 lata temu powtornie i pomimo obiecanek jakos nic specjalnie sie nie zmieniło, zwłaszcza że rządzili wciąż z jedną koalicją wioskowych przygłupów
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign