frezarka konstrukcja metalowa sterowanie pikocnc
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 17
- Kontakt:
myślałem żeby wypalić laserem jakaś blachę np 2 mm coś właśnie w rodzaju kątownika i do tego przykładać czujnik i sprawdzać ale to najpierw muszę bazy obrobić a kasa się kończy
a powiedziano mi tysiąc złotych tylko za wyprowadzenie płaszczyzn w dolnej części konstrukcji
bez wiercenia i gwintowania same płaszczyzny pod prowadnice i słupki
a tutaj filnik z pierwszych uruchomień 'pikusia" tak puszczone posuwy 9000mm/m a skok śruby ustawiony na 5mm aż sprzęgła dzwoniły swoją droga i tak jakieś inne muszę znaleść
a powiedziano mi tysiąc złotych tylko za wyprowadzenie płaszczyzn w dolnej części konstrukcji
bez wiercenia i gwintowania same płaszczyzny pod prowadnice i słupki
a tutaj filnik z pierwszych uruchomień 'pikusia" tak puszczone posuwy 9000mm/m a skok śruby ustawiony na 5mm aż sprzęgła dzwoniły swoją droga i tak jakieś inne muszę znaleść
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Lepiej jakiś kątownik, serio. Ta blaszka będzie się majtać, po laserze krawędzie brzydkie. Kupisz kątownik i będziesz miałlukaszbioly3 pisze:myślałem żeby wypalić laserem jakaś blachę np 2 mm coś właśnie w rodzaju kątownika i do tego przykładać czujnik i sprawdzać

Sprzęgła na bank zmienić, one są do reprap-ów, jak takie sprzęgiełko strzeli po 1 godz obróbki i frez poleci sobie bez jednej osi w materiał jest ewidentnie denerwująca

-
- Kontakt:

Trochę udało się zrobić ale jeszcze dużo pracy zostało dziś przyjdą kolejne graty to coś uda się podłubać
Przymierzam się pomału do zakupu elektrowrzeciona coś tak ok 1.5 kW do tego falownik były kiedyś fajne w dziale Giełda od razu z końcówka na tulejki ER jak macie coś do sprzedania w dobrych pieniądzach do piszcie aha dostałem ofertę na falownik lLG LSIS iC5, 2.2KW Zasilanie 1-fazowe 1x230V , wyjscie 3x230V
Klawiatura, potencjometr, filtr RFI w standardzie. Sterowanie wektorowe
NOWY za 145 eurto chyba dobra cena co sądzicie ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: