Pełna racjaIMPULS3 pisze:Wystarczyłyby 2 sprężyny po obydwu stronach ślimaka, nie za mocne i nie za słabe. .

Jak jeszcze znajdziesz żródło slimaków m2 to bedzie wszystko co potrzebuję do prototypa

Nie pomogę, bo nie znam żródła, ale dlaczego nie własna produkcja? Zwłaszcza ze to żadna wielka trwałość, ślimacznica spokojnie wytrzymałaby z aluminium czy żeliwa, bo z brązu to szkoda na to pieniędzy.Jak jeszcze znajdziesz żródło slimaków m2 to bedzie wszystko co potrzebuję do prototypa
Zmieniacz, który wcześniej podałem za przykład zaniemógł i z tego tytułu miałem okazję go rozbierać.gmaro pisze:A co tam siedzi w środku ? jak to jest zbudowane podpowie ktoś ?
Przepraszam, że się wtrącę mam taki pomysł czy nie prościej było by zrealizować blokowanie krzywką i tym samym napędem co obrót imaka?kamar pisze:Tak ,tylko sie waham czym popychać - pneumatykiem czy elektromagnesem.
Nie bardzo to widzęrdarek pisze: Na zasadzie: silnik wykonuje obrót krzywka wypycha imak w górę (lub opuszcza bolce) zwalniając go, następnie obraca imak o zadany kąt, silnik zmienia kierunek obrotu i krzywka opuszcza i dociska imak na kołkach blokujących .
Już wyjaśniam co mi tam po głowie chodziło. Zaznaczam z mojej strony jest to tylko luźna koncepcja. Krzywka pozwala tylko np. na 1/4 swobodnego obrotu pierścienia po czym obraca pierścień wraz z osią lub w wersji drugiej dodatkową tarczę osadzoną na osi np na wielokliniekamar pisze:Nie bardzo to widzę- silnik wykonuje obrót , krzywka wypycha a imak co wtedy robi ? Czeka aż go wypchną ?
To było tak dawno, że nie pamiętam dokładnie bo śruby pozakładałem jakieś 3-4 lata temu a potem brakło czasu..w sankach musiałem frezować gniazdo i sama nakrętkę też lekko wymodelować.Zmieściła się i sprawuję się dobrze.Silnik wylądował z tyłu na sprzęgle połączony z śrubą.syntetyczny pisze:Mocno kolega zmodyfikował oś X co by 1605 wsadzić?