frezarka cnc - pierwsza konstrukcja
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 44
naprzyklad z tego: "Moment: 15-10 000 Nm " jak dobrze sobie przypominam silnik samochodowy taki sredniej klasy ma moment obrotowy okolo 1000Nm
wiec mozna sobie porownac z czego musza one byc zrobione i z jaka dokladnoscia
macie moze jakis sposob jak zrobic i z czego takie sprzgielko majac na warsztacie tylko wiertarke, szlifierke i wyrzynarke ?
moment silnikow to 1.89Nm

macie moze jakis sposob jak zrobic i z czego takie sprzgielko majac na warsztacie tylko wiertarke, szlifierke i wyrzynarke ?

Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 29
- Kontakt:
kolega z tego forum też sprzedaje na allegro bardzo fajne sprzęgiełka i w przystępnej cenietylko z czego ta cena się bierze ?
95zeta za 1 sprzęgło to trochę za dużo moim zdaniem

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
Zerkinj do mojego tematu tam robiłem sam sprzęgłaskrzat pisze:macie moze jakis sposob jak zrobic i z czego takie sprzgielko majac na warsztacie tylko wiertarke, szlifierke i wyrzynarke ? moment silnikow to 1.89Nm
przy użyciu wiertarki
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
duzo czytalem o cnc ostatnimi czasy i nasunelo mi sie kolejne pytanie, taka mala frezareczke biorkowa lepiej zrobic aluminiowa czy z profili stalowych? nie mam zadnego doswiadczenia w obrobce metali ale niedaleko mnie jest maly zaklad w ktorym pewnie by wzystko docieli i pospawali
z czego wyjdzie taniej ? aluminium drozsze ale obrobka stali pewnie bedzie wiecej kosztowala
doradzcie cos bo kompletnie nie wiem jak zaczac
z czego wyjdzie taniej ? aluminium drozsze ale obrobka stali pewnie bedzie wiecej kosztowala
doradzcie cos bo kompletnie nie wiem jak zaczac
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
Witaj
Wbrew pozorom obróbka alu nie jest taka łatwa i też nie taka tania
Ale na pewno z alu wygląda lepiej i jest lżejsza jak na konstrukcję biurkową
Wbrew pozorom obróbka alu nie jest taka łatwa i też nie taka tania
Ale na pewno z alu wygląda lepiej i jest lżejsza jak na konstrukcję biurkową
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---

-
co do alu to chodzilo mi o kotrukcje skrecana, latwiej robi sie w nim gwint (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) zreszta mam troche takiego sprzetu wiec koszty ograniczyly by sie do przyciecia
wedlug Ciebie co by bylo bardziej praktyczniejsze? masa nie ma znaczenia, z 60-70kg'owym klockiem jeszcze sobie poradze
wedlug Ciebie co by bylo bardziej praktyczniejsze? masa nie ma znaczenia, z 60-70kg'owym klockiem jeszcze sobie poradze