Tokarka do piwnicy w bloku
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 12
Tokarka do piwnicy w bloku
Zwracam się z pytaniem do szanownych kolegów, odnośnie wyboru mini tokarki do warsztatu mieszczącego się w piwnicy w bloku. Interesuje mnie głównie kwestia hałasu, chciałbym aby moja pasja była jak najmniej uciążliwa dla osób mieszkających na parterze. Szczególnie byłbym wdzięczny za odpowiedź osobom które użytkują tokarki w takich warunkach, wskazanie modelu i sposobu walki z generowanym hałasem.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Wytłumić ściany można też takimi opakowaniami po jajkach, np czymś takim
http://www.romark.bialystok.pl/index.ph ... dukt&p=286
Cena, jak czytałem to ok. 0.18zł/szt więc żaden majątek
http://www.romark.bialystok.pl/index.ph ... dukt&p=286
Cena, jak czytałem to ok. 0.18zł/szt więc żaden majątek

Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Mam Redwerka ale mocowanie na wiboizolarorach i do podłoża a nie do ściany . Jak miałem do ściany to słychać było jej pracę w piwnicy ( piwnica pod pokojem ) a wstawiona belka drewniana w podłoże izolatory i nie słychać ( może ktoś ze słuchem absolutnym) usłyszy lekkie mruczenie . Natomiast szlifierka zamocowana do ściany daje odgłos po ścianie . Wnętrza nie wyciszałem Matlesami bo to i brzydko i ile miejsca zabierają .
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Nie jest źle z hałasem ale to kwestia gustu i warunków akustycznych pomieszczenia a jak wiadomo w piwnicach bloków niesie okrutnie. Oczywiście dopóki nie toczyłem stali utwardzanejAeromikie pisze: hobby 500 (czyli nutoolem ale obawiam się głośnej przekładni mechanicznej)