Nikt nie wie?mc2kwacz pisze:Pytanie techniczne.
Czy przy przejściu z wersji 203 na 209 nic mi się nie posypie, z tego co pracowicie dopieściłem? Jakieś cam-y albo pjd ? Czy jest pełna kompatybilność tych plików zachowana?
PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB
-
bh91
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 104
MC2 - Ja robie tak: Instaluję piko zawsze nową wersję do nowego folderu z nazwą jak wersja - tam kopiuje pliki config i ikonkę podsyłam z tego nowego folderu - jak coś nie pyknie to wracam do starszej wersji w 3sekundy
A wiem, że nie wszystkie ustawienia przechodzą. + jakieś profile też trzeba sobie przesyłać.
A wiem, że nie wszystkie ustawienia przechodzą. + jakieś profile też trzeba sobie przesyłać.
Jest robota - jest pinonc 
-
mc2kwacz
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 104
Wszystko można, tylko po co w tym przypadku? Przecież nie zatrzymam się na wersji 203 dlatego, że "się przyzwyczaiłem". Zadałem pytanie po to, żeby wiedzieć czy mogę bezpiecznie zmienić wersję, czy nie mogę, NA PEWNO z punktu widzenia samego programu. W czasie kiedy nie za bardzo jestem zainteresowany poprawianiem wszystkiego (co już 2 razy miało miejsce).
Uważam, że "ktoś to powinien wiedzieć". W końcu piko to produkt komercyjny a nie jakiś tam open project robiony przez 163 niedowitaminizowanych pryszczatych prawiczków na raz
Uważam, że "ktoś to powinien wiedzieć". W końcu piko to produkt komercyjny a nie jakiś tam open project robiony przez 163 niedowitaminizowanych pryszczatych prawiczków na raz