
WYTRAWIANIE CZARNEJ STALI
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Posty: 374
- Rejestracja: 18 kwie 2012, 07:50
Zacząć powinieneś od tego co to za przedmiot, jego gabaryty, warunki i środowisko użytkowania, wszystkie wymagania końcowe...bo tak to jest zgaduj-zgadula .armetsc pisze:czarna stal ma certyfikaty dopuszalne kontakt jej z żywnością.
cynkowanie jednak się nie nadaje na kontakt z żywnościa, dlatego bardzo zależy mi na tym aby powierzchnia nie była niczym chemicznym pokrywana.
Chyba że to tajemnica firmy

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 15
- Posty: 15
- Rejestracja: 25 wrz 2014, 15:41
- Lokalizacja: Poznań
Jest to ruszto wyk. z czarnej stali do piekarników, na którym stawia się produkty do pieczenia.
Wymiary to 70x70cm oraz wysokość na ok. 3cm.
Produkt nie ma bezpośredniej styczności z żywnością, ale znajduje się on obok żywności. Żywość w tym piekarniku wg instrukcji obsługi nie może mieć bezpośredniej styczności z rusztem. Dodatkowo klient ma obowiązek przed 1 użyciem zakonserwować ruszt olejem jadalnym i wykonać 1 czynność wypalania.
Wymiary to 70x70cm oraz wysokość na ok. 3cm.
Produkt nie ma bezpośredniej styczności z żywnością, ale znajduje się on obok żywności. Żywość w tym piekarniku wg instrukcji obsługi nie może mieć bezpośredniej styczności z rusztem. Dodatkowo klient ma obowiązek przed 1 użyciem zakonserwować ruszt olejem jadalnym i wykonać 1 czynność wypalania.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2014, 08:42 przez armetsc, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Posty: 374
- Rejestracja: 18 kwie 2012, 07:50
To zobacz oksydowanie, czernienie stali na zimno i gorąco np.:armetsc pisze:Produkt to ruszto wyk. z czarnej stali do piekarników, na którym stawia się produkty do pieczenia.
Wymiary to 70x70cm oraz wysokość na ok. 3cm.
http://detektorysci.pl/konserwacja-znal ... -i-goraco/
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 15
- Posty: 15
- Rejestracja: 25 wrz 2014, 15:41
- Lokalizacja: Poznań
hmmm za dużo pi***ole..... z tym tematem. Dodatkowo tutaj trzeba będzie każdy produkt osobno oksydować. Raczej nie jest to taka metoda którą szukam, ale wielkie dzięki za dobre chęci 
Najlepiej jak efekt byłby zbliżony do piaskowania, to byłoby idealne. I produkt wówczas będzie miał stalowy jednolity kolor.

Najlepiej jak efekt byłby zbliżony do piaskowania, to byłoby idealne. I produkt wówczas będzie miał stalowy jednolity kolor.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
- Posty: 1687
- Rejestracja: 28 gru 2012, 01:04
- Lokalizacja: Galaktyka