Jak ludzie składają frezarki to jest to projekt komercyjny czy niekomercyjny?
Jak pytają o dobór oprogramowania rzędu 20k pln albo parametry frezowania, to mają w zamyśle zrobienie serduszka dla żony, czy jakąś fuchę?
Tutaj też nie proszę o podanie receptury na ciasto, ale o pomoc w rozwiązaniu nurtującego mnie problemu mechanicznego, a wiem, że pewnie nie jedna osoba miała do czynienia z maszynami dawkującymi ciecz.
Przez myśl przeszła mi też pompa zębata. Wtedy na obrót jest znana kubatura płynu. Są takie pompki do syropów i zastosowań spożywczych. Pytanie ile kosztują. Google Google.
http://www.pompyspozywcze.pl/pompy_zeba ... kolady.htm
Raz dziennie po robocie trzebaby taką pompkę rozkręcić i umyć.
Dlatego rozwiązania bardziej podobne do spłuczki byłyby łatwiejsze do ogarnięcia prostemu użytkownikowi niż rozbieranie takiej pompki.
Z drugiej strony jakieś mechaniczne ograniczenie ilości ciasta spowoduje brak konieczności pomiarów i programowania pętli zwrotnej. Ogranicza ilość elementów mogących spowodować awarię.
O - rozważam też pompkę perystaltyczną
