Frezarko-wiertarka ZX7016 ''ZOSIA''
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
- Kontakt:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Loteria, tak jak to przy chińskich wyrobach.ahabich pisze:Czy zosie Makteka i Technologiss są dokładnie te same? Pytam głównie o "jakość" wykonania Na alle.. jest dwóch sprzedawców, dokładnie ta sama cena tylko się kolorem różnią.
Podpytaj sprzedawców o ewentualny zwrot/reklamacje. Może na tej podstawie dokonasz zakupu (ja bym tak zrobił).
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Maktek ma taki plus, że oferuje części zamienne. Z tego co się orientowałem przed zakupem trochę większej frezarki to mają też solidny serwis przed i po gwarancyjny.
Jak byłem u nich to pomacałem sobie trochę te maszyny i przyznam, że frezarki i tokarki z marketów się umywają. Muszą mieć dobrą kontrole jakości przed sprowadzeniem sprzętów do Polski.
Jak byłem u nich to pomacałem sobie trochę te maszyny i przyznam, że frezarki i tokarki z marketów się umywają. Muszą mieć dobrą kontrole jakości przed sprowadzeniem sprzętów do Polski.
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Nie próbowałem, ale sam jestem ciekaw efektów w alu.JPreston pisze:Witam
Ktoś może próbował wytaczać na tej frezarce ?
Jak się sprawuje z wytaczadłem, jakiej dokładności można oczekiwać i czy trzyma tą dokładnosć na całej głębokości ?
Pozdrawiam
Luz na odblokowanej pinoli zawsze będzie. W konwencjonalnych obrabiarkach ruch roboczy przy wytaczaniu odbywa się poprzez podnoszenie stołu (pinola zablokowana).
Przy Zosi nie ma wyjścia, musimy użyć pinoli.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Witam. Zakupilem niedawno zośkę technologiss 7016. Wszysztko ladnie fajnie bylo... Stol krzyżowy poprawiony chodzi plynnie. Jednak pojawil sie problem przy zablokowaniu pinoli pojawiają sie straszne drgania, co z tym zrobić? Jeszcze meczy mnie ta fatalna przekladnia. Da sie zastowsowa dluzszy pasek klinowy (jaki) i wywalić środkowe koło pasowe ?
Obrabiajmy, naprawiajmy, twórzmy !!! ... cieszmy się!