Czy chodzi o tego typu płaskowniki jak dorysowane czerwonym kolorem linie na poniższym modelu?wojtek30 pisze:Ja zgaduję, że nie miałeś przyspawanych od spodu płaskowników (nóżek), które splanowałeś przed wyprowadzaniem powierzchni pod prowadnice. Gdybyś je miał, to rama by nie sprężynowała przy przykręcaniu do stołu frezarki.
to moja bedzie frezarka 500x500
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Tak, tylko trzeba przewidzieć je w miejscach, gdzie będzie mocowanie konstrukcji do stołu frezarki. Ja na przykład miałem bramę zamocowaną sześcioma łapami do stołu. Najlepiej uzgodnić z człowiekiem który będzie zabielał powierzchnie, bo nie wszędzie łapy się da mocować, potem kwas wychodzi i trzeba improwizować.korba_czow pisze:Czy chodzi o tego typu płaskowniki jak dorysowane czerwonym kolorem linie na poniższym modelu?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 32
teraz postaram się na spokojnie wszystko wyjaśnić. tak ja kolega wyżej narysował to prawie tak jak u mnie (korba_czow pisze:Czy chodzi o tego typu płaskowniki jak dorysowane czerwonym kolorem linie na poniższym modelu?wojtek30 pisze:Ja zgaduję, że nie miałeś przyspawanych od spodu płaskowników (nóżek), które splanowałeś przed wyprowadzaniem powierzchni pod prowadnice. Gdybyś je miał, to rama by nie sprężynowała przy przykręcaniu do stołu frezarki.

chyba że to nie to forum

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2