kto zostaje w OFE a kto olał sprawe??
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 14
pomiędzy KNP a samoobroną, palikociarnią czy innymi LPR jest taka różnica, że Ci drudzy to poskomunistyczni socjaliści, a KNP to realna prawica. Prawica niestety nie dojdzie do władzy do puki ludzie którzy wzdychają za komuną nie zejdą z tego świata. Mentalność ludzi się zmienia, młode pokolenia nie uważają, że im się coś należy od państwa, chcą żeby im ono nie przeszkadzało.
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 26
Żeby się o tym przekonać trzeb im dać szanse, najwyżej będzie kolejne rozczarowanie.RomanJ4 pisze:[ Dlatego jak dojdzie(dojdą) do władzy, to (no, może nie on osobiście, ale jego ludzie) będą erodować tak samo jak inni.
Gorzej być już nie może, dług publiczny rekordowy, wiek podniesiony, podatki podniesione, nepotyzm, "liberały" aferały nic kompletnie konstruktywnego do zaproponowania ludziom nie mają, nich porządzą jeszcze z 5 lat to skończy się tak jak we Francji czyli wygrana skrajnego ugrupowania.
[ Dodano: 2014-06-08, 14:10 ]
[youtube][/youtube]skrzat pisze:Mentalność ludzi się zmienia, młode pokolenia nie uważają, że im się coś należy od państwa, chcą żeby im ono nie przeszkadzało.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
pomysł logiczny, tylko czy My to jeszcze przetrzymamy..trzasu pisze:Żeby się o tym przekonać trzeb im dać szanse, najwyżej będzie kolejne rozczarowanie.

skrzat pisze:młode pokolenia nie uważają, że im się coś należy od państwa
Czyżby?
owszem, zwłaszcza kiedy zdobędą władzę. Ale tak jest od zawsze..skrzat pisze:Mentalność ludzi się zmienia
A nawiasem, czy można powiedzieć, że zmieniła się mentalność (społeczeństwa), kiedy robi dokładnie to samo co "za komuny", choć twierdzi że z innych pobudek? Co nam po demokracji, skoro nam się nawet iść zagłosować nie chce?
A potem mamy pretensje do tych co głosowali, że wybrali co wybrali..

Demokracja to bardzo dobry ustrój, ale dla świadomych obywateli..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 11
Atrakcyjność dyrdymałów Mikkego polega na tym ,ze opisuje cześć rzeczywistości,a przemilcza trudne tematy społeczne ,których nie będzie mógł pominąć ,gdy obejmie władze. Wówczas będzie zmuszony swój kurs zweryfikować tak znacznie ,ze ,,atrakcyjna panna młoda" okaże się,, star,a zdezelowaną rajfurą."
I po złudzeniach.
Solidarność 25 lat temu tez wydawała się atrakcyjna ,gdy zajmowała się krytyka rządzących. . Potem zderzyła się z rzeczywistością i niewiele spraw załatwiła ,wiele problemów pozostało ,a wygenerowała wiele nowych.Przeszła wiele klonowań i przeobrażeń(dla ogłupienia wyborców) ,ale obecny obornik ma pochodzenie solidarnościowe.
Tak działają politycy.Łudźcie się dzieci,ja wam przeszkadzał nie będę ,nie chodzę już na jasełka zwane wyborami.
I po złudzeniach.
Solidarność 25 lat temu tez wydawała się atrakcyjna ,gdy zajmowała się krytyka rządzących. . Potem zderzyła się z rzeczywistością i niewiele spraw załatwiła ,wiele problemów pozostało ,a wygenerowała wiele nowych.Przeszła wiele klonowań i przeobrażeń(dla ogłupienia wyborców) ,ale obecny obornik ma pochodzenie solidarnościowe.
Tak działają politycy.Łudźcie się dzieci,ja wam przeszkadzał nie będę ,nie chodzę już na jasełka zwane wyborami.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 14
Największe poparcie wśród młodych miało KNP. Ci którzy nazywają ich "młodzi gdniewni", że nie wiedzą co robią, jak dorosną to zrozumieją itp. oberwą za to w kolejnych wyborach. Tych którzy głosują za socjalizmem będzie coraz mniej na tym świecie, a młodych którzy popierają prawicę będzie coraz więcej.RomanJ4 pisze:Czyżby?
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
Ja 25 lat temu miałem tyle co skrzat ,i miałem niechlubny udział ,w wybieraniu ,,solidaruchów". Wtedy byłem równie naiwny i przez jakiś czas łudziłem się ,ze to,,komuchy" im przeszkadzają. Z upływem czasu doszedłem do określonych wniosków ,do których i ty dojdziesz,gdy poczujesz się dostatecznie ,,wydymany".
-
i nic nie zdziałał ,a ględził jak ględzi do tej pory. Był jeszcze Stan Tymiński,który uzyskał w pierwszej turze 20% i starł się z Wałęsą,a potem przepadł.kamar pisze: A część wybrała już wtedy JKM
Socjalizm ,tuz po wojnie miał tez znaczne poparcie w społeczeństwie ,głównie młodym ,bo był znakomitym kontrastem dla przedwojennej biedy i układów społecznych. szybko jednak jego atrakcyjność przybladła. Młodzi zawsze byli wyrywni i naiwni ,ale to cecha młodości.