BeagleBone Black zamiast PC ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
Znajdź jakąś odchudzoną wersję - na pewno pociągnie jeszcze z zapasem. W końcu XP potrafiło chodzić na 800MHz i 256MB RAM, albo jeszcze mniej 
Co do mychy i klawiatury polecam to, co widać na filmiku z enkoderem, mianowicie Logitech z technologią Unifying. Zasięg kilkanaście metrów bez problemów (więcej nie sprawdzałem) i nie ma żadnych zakłóceń, bo gada po WiFi.
Co prawda z komputerami i elektroniką mam trochę wspólnego, ale informatyk i programista ze mnie żaden. Więc pytanie laika - jak to działa? Możemy sobie po wyjęciu tego z pudełka i podłączeniu wrzucić Linux'a bez żadnych problemów? Jak działa programowanie wejść/wyjść?

Co do mychy i klawiatury polecam to, co widać na filmiku z enkoderem, mianowicie Logitech z technologią Unifying. Zasięg kilkanaście metrów bez problemów (więcej nie sprawdzałem) i nie ma żadnych zakłóceń, bo gada po WiFi.
Co prawda z komputerami i elektroniką mam trochę wspólnego, ale informatyk i programista ze mnie żaden. Więc pytanie laika - jak to działa? Możemy sobie po wyjęciu tego z pudełka i podłączeniu wrzucić Linux'a bez żadnych problemów? Jak działa programowanie wejść/wyjść?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 47
- Kontakt:
Bo to nie do tegocnccad pisze:tak ... golca robiłem. Ale na windzie działa jakoś "kołyśliwie".

Co Ty chcesz ode mnietomcat65 pisze: Na pokładzie są dwa mikrokontrolery - programowanie w ?
Pomundrze się, choć się nie znam, ?

-
- Kontakt:
LinuxCNC 2.6.0 jest na pokładzie Po podłączeniu masz efekty jak w pierwszym poście.gozdd pisze: Więc pytanie laika - jak to działa? Możemy sobie po wyjęciu tego z pudełka i podłączeniu wrzucić Linux'a bez żadnych problemów? Jak działa programowanie wejść/wyjść?
P & P to to nie jest, trzeba trochę pokonfigurować maszynę a stepconfig nie działa jeszcze.
[ Dodano: 2014-05-19, 17:44 ]
Jak zrobi co ma zadanetomcat65 pisze: niech skrobnie w temacie.

-
- Kontakt:
Faktycznie głupietomcat65 pisze: ?Głupie pytanie, ale jak zainstalować?

Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 18:41 przez kamar, łącznie zmieniany 1 raz.