Ja słyszałem jeszcze nazwę klucz pazurkowy, wykonałem sobie 4 sztuki na laserze i pazurek pilniczkiem z rączki zaokrągliłem. Mogę w pon podać wymiary. (a cztery bo jeden się dubluje by odkręcać nakrętki przy śrubie pociągowej.) Myślę że wycięcie laserem takich kluczy to około 5zł/sztuka jak by koledzy się złożyli i zamówili kilka od razu. Chyba plików dwg już nie mam ale poszukam.
Voy, tak o takie stuki mniej więcej chodzi. Trzeba zrobić tak by ich nie było ale nie było też za ciasno.
Wg mojej wiedzy (ale mogę się mylić) panewki po 10 min ciągłej pracy na wysokich obrotach mogą być ciepłe w dotyku, ale nie gorące, przez gorące mam na myśli, nie że parzą i nie da się dotknąć ale takie, że jak położysz rękę to możesz ją trzymać ale wyraźnie jest bardzo ciepło. Nie wiem 50 stopni to będzie?
Swoją droga wpadł mi diabelski pomysł ostatnio, zakupić sobie arduino albo inne tego typu ustrojstwo i naszpikować tosa czujnikami, dla czystej zabawy, na panewkach dać termometr, obrotomierz na wrzecionie, na łożu tensometry, wyprowadzenie z liniałów na wspólny ekran i mieć małe centrum dowodzenia

Acz skupie się chyba by te liniały założyć najpierw i w końcu wypoziomować tokarkę porządnie.