Dlatego w wyposażeniu MN80 były 2 imaki : na noże 10 mm i 12 mm.GrafRamolo pisze:cześniej max to był nóz 10x10 a teraz 12x12 co do tej tokarki jest po prostu idealnie.
imak szybkozmienny
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 50
Panowie wiem że naginam sporo terminy ale frezy do jaskółki z ebay szły do mnie prawie miesiąc . Zrobiłem już trochę kostek z jaskółkami i biorę się za wykańczanie tylko mam prośbę o potwierdzanie zamówień na PW ponieważ już się w tym wszystkim pogubiłem . W pierwszej kolejności wykańczam zestawy do nutoolów i tym podobnych a dopiero później wezmę się za mniejsze imaki do tokarek z sankami o szerokości 50 mm
Po lewej zestawy do sanek 68 mm , po prawej zestawy do sanek 50 mm
[ Dodano: 2014-03-04, 17:14 ]
Niestety muszę też wprowadzić minimum na zestaw tzn najmniejszy zestaw jaki wykonam to taki z imakiem centralnym i 5 kostek narzędziowych . Wystarczy już robienia mikro zestawów z jedną lub dwoma kostkami narzędziowymi . Przy takich małych zamówieniach musiał bym wołać więcej za imak centralny a nie chcę różnicować cen . Tak więc ceny bez zmian ( 50 zł za element) ale minimum to 6 elementów ( imak centralny bez mimośrodu + 5 kostek narzędziowych) Limit nie dotyczy osób dokupujących kostki narzędziowe
Pozdrawiam
Po lewej zestawy do sanek 68 mm , po prawej zestawy do sanek 50 mm

[ Dodano: 2014-03-04, 17:14 ]
Niestety muszę też wprowadzić minimum na zestaw tzn najmniejszy zestaw jaki wykonam to taki z imakiem centralnym i 5 kostek narzędziowych . Wystarczy już robienia mikro zestawów z jedną lub dwoma kostkami narzędziowymi . Przy takich małych zamówieniach musiał bym wołać więcej za imak centralny a nie chcę różnicować cen . Tak więc ceny bez zmian ( 50 zł za element) ale minimum to 6 elementów ( imak centralny bez mimośrodu + 5 kostek narzędziowych) Limit nie dotyczy osób dokupujących kostki narzędziowe
Pozdrawiam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 50
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
Po używałem imaka już trochę i mam następujące spostrzeżenia: 1Gdyby mimośród i wałek były hartowane lepiej by zaciskały kostkę, chyba to zrobię sobie. 2 dwie nakrętki to słaby pomysł, mają tendencję do luzowania się, w wolnej chwili wytoczę sobie jakieś pokrętło i od spodu dam sprężynkę.
Więcej uwag nie mam sprzęt bardzo dobrze się sprawuje, dziś przez 8h non stop żonglowałem 2 kostkami.
Więcej uwag nie mam sprzęt bardzo dobrze się sprawuje, dziś przez 8h non stop żonglowałem 2 kostkami.