Plazma nie zajmująca miejsca :)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
tak, wiem...
zastanawiałem się nad tym długo...
wg wyliczeń jest mały zapas (przy wyliczeniach statycznych ok.3x) ale zastanawiam się czy nie dam na końcu kółka żeby po prostu jechało po posadzce ale obawiam się, że to może znacznie zwiększyć opór (jak jest w powietrzu to oporu na końcu niema). to się okaże po pierwszych próbach. dodać prowadnicę i wózek nie będzie dużym problemem.
teraz 2tyg i tak nie będę miał czasu się tym zająć.
wg wyliczeń jest mały zapas (przy wyliczeniach statycznych ok.3x) ale zastanawiam się czy nie dam na końcu kółka żeby po prostu jechało po posadzce ale obawiam się, że to może znacznie zwiększyć opór (jak jest w powietrzu to oporu na końcu niema). to się okaże po pierwszych próbach. dodać prowadnicę i wózek nie będzie dużym problemem.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
po podłodze jak pojedzie to będzie drgać. Wiec może zostaw to tak jak jest.prokopcio pisze:tak, wiem...
Do testów ... powinno być ok.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
wolę żeby jakieś ewentualne sugestie z Waszej strony wyszły zanim zabiorę się za poważniejsze poczynaniaZienek pisze:To trzeba było za dwa tygodnie napisać

? dlaczego ma drgać ? co prawda nie myślałem położyć bezpośrednio na posadzce tylko podłożyć choćby kątownik do góry grzbietemcnccad pisze:po podłodze jak pojedzie to będzie drgać

nie wiem

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
prokopcio, pomyśl o większym kółko na łożyskach
coś dmuchanego jak od wózka lub podobne Castorama za 16 zł
2 kółka w przesuniętym umocowanie osi (tandem) ułatwi rozwiązanie
coś dmuchanego jak od wózka lub podobne Castorama za 16 zł
2 kółka w przesuniętym umocowanie osi (tandem) ułatwi rozwiązanie
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]