Proszę o sprawdzenie poprawności mojego rysunku i dobre rady

Temat wyczerpanypolo9898 pisze:Dokładnie tak. to co widzisz od lewej strony rysujesz po prawej stronie detalu. rzut powinien przypominać to co widać na samym dole fotografii.
Zwróć uwagę na to ze na zdjęciu widać gniazdo sześciokątne, na Twoim rysunku szczegół A są tylko średnice.
Godne zastanowienia jest tez to co jest po drugiej stronie wałka czy to jest gwint czy porostu rowek. Jeżeli gwint to jest to coś nietypowego np.rurowy stożkowy, ale powinien mieć 60 stopni w zarysie albo okrągły Rd bo na taki zarys wygląda, ale nie spotkałem się z takim gwintem stożkowym. Natomiast jeżeli to rowek to trzeba podać i tak podać skok i głębokość.
Poniewaz jest taka sama na calej długości i podana z lewej strony, zostawienie 2 srednicy też raczej błędem nie będzie.polo9898 pisze:Zgadzam się z Noodle tylko nie rozumiem czemu skreślił średnice fi24, ona powinna zostać przynajmniej według mnie
nie rozumiem tego. czytam i przeglądam te książki ale nie wiem jak to zaznaczyć. moze więcej wskazówek albo jakis przykład macie?polo9898 pisze:Dokładnie tak. to co widzisz od lewej strony rysujesz po prawej stronie detalu. rzut powinien przypominać to co widać na samym dole fotografii.
Zwróć uwagę na to ze na zdjęciu widać gniazdo sześciokątne, na Twoim rysunku szczegół A są tylko średnice.
Godne zastanowienia jest tez to co jest po drugiej stronie wałka czy to jest gwint czy porostu rowek. Jeżeli gwint to jest to coś nietypowego np.rurowy stożkowy, ale powinien mieć 60 stopni w zarysie albo okrągły Rd bo na taki zarys wygląda, ale nie spotkałem się z takim gwintem stożkowym. Natomiast jeżeli to rowek to trzeba podać i tak podać skok i głębokość.