zacząć budowę, a jak braknie pieniążków poczytać forum (

Początek bedzie coraz lepszy

Powodzenia
Admin - zmień mi status bo głupio czytać

i tak jest z każdą następna maszyną jaką się buduję ale jedynie możemy się zbliżać do ideałuBedziesz wiedział na przyszłośc na co zwrócić uwagę przy budowie maszynki cncZałuję że tak nie zrobiłem.
Właśnie taką śrubę budowlaną sprawdzałem na tokarce czy ma równy gwint, pomijając że sam gwint kołysze się we wszystkie strony to skok gwintu nie jest równomierny, na 15 cm gwint rozciągał sie i różnica była około 0.3mmSTRAZOK pisze:Czy zamiast meterycznych trapezów moge dać zwykły gwint trójkątny tzw budowlane szpilki w castoramie można takie kupic razem z taką sześciokątna nakretką długości ok 5 cm ?? a cała szpilka ma gdzieś ok 100cm i są rózne gróbości wziołbym tą
Zainstaluj sobie przeglądarkę Mozillę ona sprawdza błędy automatycznieSTRAZOK pisze:sorki za bledy ale mam problemy z klawiatora nie mam polskich liter.
zdecydowanie warto o ile już jesteście zdecydowani na finalną konstrukcje ale gdy to ma być tylko model szkoleniowy to może lepiej zrobić na wyżej przytoczonych śrubach z castoramy ..Czzli lepiej poczekac i kupic trapezowe.