Ja także bym potrzebował kogoś, kto wykona szlifowanie łoża. Najchętniej z Lubuskiego lub Zachodniopomorskiego.
Do tej pory kontaktowałem się z jednym człowiekiem, jednak cena 1.500 zł za 1mb prowadnicy jest dla mnie zabójcza. 2 prowadnice od suportu + 2 od konika daje mi około 4mb
Polecić można Mechaników CNC z Pruszkowa (http://www.mcnc.com.pl/). Ja płaciłem 750zł NETTO za łoże z schaublina (za całość - pod suport i pod konik + jescze przelecieli powierzchnię górną. Kamar podobnie za coś z troszkę większym łożem. Wycenę zrobili mi na podstawie zdjęcia, z zastrzeżeniem, że cena może ulec zmianie w zależności od tego jak dużo jest do szlifu. Łoże było w stanie agonalnym.
I cenę w Pruszkowie mają do strawienia. Ciekawe czy tylko szlifują, czy też wklejają suporty. Ale nawet jeśli nie... to po lekturze forum powinienem dać radę
U mnie cała skrzynka wrzeciona spoczywa na łożu o takim samym kształcie jak konik. Szlifując całe łoże po długości obniżam wrzeciono jak i konia. Jeśli bym chciał podnieść suport w celu niewykrzywiania śruby pociągowej to mogę planować płytę suportu - ale przy wyklejaniu tego kompozytem nie ma takiej potrzeby - tak sądzę bynajmniej.