Wypalarka Plazmowa CNC - Pierwsza Maszyna 2000x1500
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 41
ok w oczekiwaniu na listwy zębate (dwie przyjąd M1 oraz M2), zastanawiam się jak lepiej zamocować silnik, z naciągiem wg podpowiedzi i rady "Triera"
Opcja:
I
naciąg raczej grawitacyjny
albo jakaś sprężyna,
II
jak w linku wcześniej przesłanym, niby chyba jeden z najlepszych opcji, sprężynę można zdrowo docisnąć
II
Ostatnia chyba też w zasadzie w porządku...
Podłapane od Alvar'a
i teraz pytanie z innej beczki. gdzieś w którymś wątku ściągnąłem skrypt [nie jest mojego autorstwa, ale nie pamiętam czyj. "Mach2 plasma-moja.zip"] (zjechanie zetki razem ze zderzakiem, do momentu załączenia krańcówki) który ustawia/kalibruje/reguluje itp itd działanie całego mechanizmy. Czy owy skrypt muszę za każdym razem wstawiać do Gcode czy można go umieścić gdzieś w programie, tak aby za każdym razem Mach sam wiedział co ma robić!
Wszelakie Sugestie mile widziane
Opcja:
I
naciąg raczej grawitacyjny

II
jak w linku wcześniej przesłanym, niby chyba jeden z najlepszych opcji, sprężynę można zdrowo docisnąć

II
Ostatnia chyba też w zasadzie w porządku...
Podłapane od Alvar'a
i teraz pytanie z innej beczki. gdzieś w którymś wątku ściągnąłem skrypt [nie jest mojego autorstwa, ale nie pamiętam czyj. "Mach2 plasma-moja.zip"] (zjechanie zetki razem ze zderzakiem, do momentu załączenia krańcówki) który ustawia/kalibruje/reguluje itp itd działanie całego mechanizmy. Czy owy skrypt muszę za każdym razem wstawiać do Gcode czy można go umieścić gdzieś w programie, tak aby za każdym razem Mach sam wiedział co ma robić!
Wszelakie Sugestie mile widziane

- Załączniki
-
- Mach2 plasma-moja.txt
- (3.69 KiB) Pobrany 551 razy