-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 83
Takiego czegoś jeszcze nie słyszałem 
Ciekaw jestem jaką płytę znajdziesz. Kupiłem nie dawno kartę LPT i też myślę o złożeniu kompa do cnc.
W moim stacjonarnym mam 6cio letnią kartę Asus P5K, bez LPT i driver test Macha pokazuje Excellent przy 100kHz. On nie jest podłączony do maszynki, dlatego kupiłem kartę LPT, żeby spróbować i podłączyć innego twardziela z XP, ale nie chiało mi się grzebać na razie. Myślałem że P5K trochę tańsza jest teraz, ale kosztuje tyle samo co kiedyś i trudno ją znaleźć.
A może nadszedł czas, żeby odstawić starocie na bok i z USB i smoothstepperami, lub ethernetem spróbować.

Ciekaw jestem jaką płytę znajdziesz. Kupiłem nie dawno kartę LPT i też myślę o złożeniu kompa do cnc.
W moim stacjonarnym mam 6cio letnią kartę Asus P5K, bez LPT i driver test Macha pokazuje Excellent przy 100kHz. On nie jest podłączony do maszynki, dlatego kupiłem kartę LPT, żeby spróbować i podłączyć innego twardziela z XP, ale nie chiało mi się grzebać na razie. Myślałem że P5K trochę tańsza jest teraz, ale kosztuje tyle samo co kiedyś i trudno ją znaleźć.
A może nadszedł czas, żeby odstawić starocie na bok i z USB i smoothstepperami, lub ethernetem spróbować.
-
- Posty w temacie: 2
Piecze się w piekarniku najczęściej karty graficzne w których są tzw. artefakty czyli błędy w wyświetlaniu grafiki.
O pieczeniu płyt głównych nie słyszałem. Może trzeba było dać ją komuś kto ma Hot Air i przeleci ją całą? Pewnie by to trooooooche trwało......
Też mam u siebie w pc-cie płytę a P5KC czyli wersję na pamięci ddr2 i ddr3. Pozdrawiam.
O pieczeniu płyt głównych nie słyszałem. Może trzeba było dać ją komuś kto ma Hot Air i przeleci ją całą? Pewnie by to trooooooche trwało......
Też mam u siebie w pc-cie płytę a P5KC czyli wersję na pamięci ddr2 i ddr3. Pozdrawiam.

-
- Posty w temacie: 83
Według tej instrukcji robiłeś? W tej samej kolejności? Osobiście nie próbowałem.
http://www.machsupport.com/forum/index. ... 385.0.html
Miałem kiedyś Vistę bardzo krótko i wymieniłem na XP.
http://www.machsupport.com/forum/index. ... 385.0.html
Miałem kiedyś Vistę bardzo krótko i wymieniłem na XP.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
Robiłem wszystko z tej instrukcji. Na pierwszym kompie udało mi się odpalić macha i maszynęna viście, na tym kompie teraz nie idzie nijak, mam inną płytę lptna pci , może to przez to, może nie, już sam nie wiem. Mam xp profesional, ale też nie mogę jej zainstalować, brakuje paru plików w instalce i nijak nie idzie, teraz chciałem wrócić po nieudanych próbach do visty i coś się już tak posypało że nawet visty nie idzie zainstalować.